HomeStiriSecuritate FizicaFurt de portofel în sediul unei bănci
Furt de portofel în sediul unei bănci

Furt de portofel în sediul unei bănci

Furt de portofel în sediul unei bănciO femeie de 55 de ani din Bumbeşti Jiu a sesizat poliția cu privire la furtul portofelului în timp ce se afla într-o bancă.

La data de 31 iulie 2019, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112, de către o femeie, de 55 de ani, din localitate, despre faptul că, în timp ce se afla în sediul unei unităţi bancare din oraș, o persoana de sex masculin i-ar fi sustras, din geantă, portofelul în care se aflau bani și mai multe documente personale, se arată într-un buletin de presă al IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate de poliţişti a fost identificat un bărbat, de 68 de ani, domiciliat în Germania, care  se afla în sediul sucursalei pentru efectuarea unor operațiuni bancare şi, profitând de neatenția persoanelor aflate în incinta unității, ar fi sustras din interiorul genții un portmoneu.

Portofelul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosarul penal, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Furturile din buzunare reprezintă o problemă veche, întâlnită peste tot. Cercetările realizate la nivel internațional arată că hoții speculează dificultatea omului de a fi atent în mai multe locuri deodată, dar și că ei profită de oportunitățile pe care le observă: oameni neatenți, obosiți, dacă se poate sub influența alcoolului, care inclusiv din modul în care își țin obiectele demonstrează că nu sunt conștienți de riscurile ce pot apărea, nu sunt „pregătiți” pentru prezența hoților, scrie zi-de-zi.ro.

Pentru prevenirea furturilor din buzunare, polițiștii IPJ Mureș recomandă:

Dacă aveți card, nu notați pe el sau pe bilețele păstrate lângă el codul PIN! dacă ați rămas fără card anunțați imediat banca!

Dacă aveți mai multe bagaje, țineți banii sau geanta în bagajul pe care îl puteți ține mereu sub observație!

Nu purtați portfelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spate al pantalonilor.

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc;

Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi vreun obiect întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor. Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi;

Dacă trebuie să transportaţi sume mari de bani este necesar să fiţi însoţiţi de o altă persoană care să vă ajute la supravegherea acestora. Nu depozitaţi valorile în pungi din plastic. Nu încredinţaţi copiilor sau persoanelor în vârstă sume mari de bani;

Share With: