HomeStiriSecuritate FizicaFranța va inaugura, în jurul turnului Eiffel, un zid de sticlă antiglonț
franta-va-inaugura-in-jurul-turnului-eiffel-un-zid-de-sticla-antiglont

Franța va inaugura, în jurul turnului Eiffel, un zid de sticlă antiglonț

franta-va-inaugura-in-jurul-turnului-eiffel-un-zid-de-sticla-antiglontAutoritățile de la Paris urmează să inaugureze un perimetru de securitate în jurul Turnului Eiffel pentru protecție împotriva amenințărilor teroriste: un zid de sticlă antiglonț.

Într-o încercare de a proteja turiștii de potențiale atacuri teroriste, turnul Eiffel a început să fie înconjurat de un zid de sticlă antiglonț în septembrie 2017. Zidul antiglonț este construit în jurul grădinilor de sub turnul Eiffel, fiind menit să înlocuiască barierele temporare din metal și clădirile prefabricate care au fost așezate în jurul monumentului ca răspuns la atacurile teroriste care au lovit Franța încă de la începutul lui 2015, scrie securityportal.ro.

În momentul lansării proiectului, conform Deutsche Welle, acesta prevedea ca măsurile de securitate să coste în jur de 20 de milioane de euro (23,9 milioane de dolari) și să fie gata până la jumătatea lui 2018.

Zidul de sticlă antiglonț cu înălțimea de 2,5 metri ar trebui să fie inaugurat pe 14 iulie 2018, de Ziua Națională a Franței.

Pereții de sticlă au costat aproape 35 de milioane de euro și vor fi instalați pe două din laturile perimetrului din jurul turnului, în vreme ce bariere de 3,2 metri sunt pe celelalte două laturi, relatează hotnews.ro.

Noile măsuri de securitate nu au bucurat pe toată lumea. Un grup numit Les Amis du Champ de Mars a reclamat că decizia autorităților s-a luat fără nicio consultare, iar costurile sunt exorbitante. De asemenea, contestatarii sunt nemulțumiți că accesul autobuzelor și al persoanelor cu dizabilități este îngreunat.

Gardurile antiglonț vor fi finalizate in iulie. Doua parti ale perimetrului vor fi formate din ziduri din sticla antiglont cu o grosime de 6,5 cm, iar celelalte doua vor fi bariere de metal cu o inaltime de 3,24 metri. Pentru a preveni atacurile cu vehicule, 420 de caramizi vor fi plasate în fata zidurilor din sticlă, scrie ziare.com.

Bernard Gaudillere, presedintele Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), organizatia care gestioneaza monumentul, a declarat ca noile garduri “sunt impenetrabile, avand o securitate absoluta”.

Gaudillere a declarat ca zidurile temporare vor fi inlocuite cu ceva “mult mai frumos si romantic”, ca parte a unor renovari de 300 de milioane de euro inainte de Jocurile Olimpice din 2024.

 

 

 

Share With: