HomeStiriSecuritate FizicaFost polițist din Republica Moldova, liderul unei grupări specializate în jafuri și furturi

Fost polițist din Republica Moldova, liderul unei grupări specializate în jafuri și furturi

Un fost polițist din Republica Moldova dirija o grupare infracțională specializată în tâlhării, jafuri, furturi de seifuri și terminale de plată.

Polițiști din Republica Moldova au deconspirat și destructurat o grupare criminală specializată în tâlhării, jafuri, furturi de seifuri și terminale de plată pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru destructurarea grupării au fost implicați peste o sută de polițiști, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Activitatea criminală a grupării a fost monitorizată și documentată în perioada lunilor septembrie 2017- iulie 2018, iar din 24 iulie 2018, polițiștii au efectuat pe teritoriul Republicii Moldova 36 de percheziții (corporale, domiciliare și în automobile). În cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat mijloace bănești (lei moldovenești, grivne, euro), bijuterii din aur, marijuana, telefoane mobile, cartele SIM, stații radio, un aparat de detectare a metalelor și mijloacelor bănești.
De asemenea, datorită competenţei profesionale a oamenilor legii, cinci membri ai grupării, printre care organizatorul au fost reținuți și arestați pe un termen de 30 de zile. Suspecții au vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, dintre care doi au fost anterior judecați pentru infracțiuni patrimoniale.

Polițiștii au constatat implicarea membrilor grupării și peste hotarele țării (Federația Rusă și statele Uniunii Europene).

Suma totală a pagubei la toate infracțiunile comise și probate pînă la moment, de către grupul criminal organizat, constituie circa 2 milioane lei.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați liderul și membrii grupului criminal organizat vor fi condamnați la pedepse privative de libertate de la 10 pînă la 15 ani.

Membrii grupării, mulți dintre care sunt sportivi cu o pregătire fizică foarte bună, erau conduși de un fost angajat al poliției, care a activat în servicile operative. Liderul grupării, fost angajat al polițist, a activat în organele Ministerului Afacerilor Interne până în anul 2010. Acesta cunoștea foarte bine metodele utilizate de poliție la descoperirea infracțiunilor, lucru care le-a creat oamenilor legii dificultăți în procesul de documentare și acumulare a probelor, scrie zdg.md.

Share With: