HomeStiriSecuritate FizicaFost agent de securitate, acuzat de furtul și vânzarea de arme furate

Fost agent de securitate, acuzat de furtul și vânzarea de arme furate

Un fost agent de securitate cu vechime este acuzat de furtul a unui număr „substanțial” de arme de foc – inclusiv puști automate – dintr-o clădire guvernamentală din Virginia de Vest, SUA.

Un fost agent de securitate angajat al Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF) din SUA a fost pus sub acuzare de Marele Juriu federal pentru acuzații de furt de arme, scrie justice.gov, citând un avocat federal angajat de Statele Unite.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, este acuzat de vânzarea de arme furate, deținere de arme furate, deținere de arme radiate și de furtul de proprietate a statului. Fostul agent de pază este acuzat de deținerea și vânzarea de arme furate în districtul Berkeley, în februarie 2019. Mai este acuzat și de furtul de arme de foc, componente ale armelor de foc și muniție care valorează peste 1.000 de dolari din filiala ATF de administrare la nivel național din Martinsburg, Virginia de Vest.

Bărbatul se confruntă cu o pedeapsă de 10 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari pentru fiecare capăt de acuzare, dacă va fi găsit vinovat. Se presupune că inculpatul este nevinovat până la dovedirea vinovăției. Pedeapsa finală se va da pe baza seriozității faptei și istoricului infracțiunilor.

Judecătorul Robert Trumble a emis un mandat de acuzare pe numele fostului agent de securitate, dar acesta nu a fost adus în fața curții într-o audiere preliminară, care a avut loc miercurea trecută, scrie thetrace.org.

Acesta a rămas în libertate de pe 5 martie. Acesta și-a predat pașaportul și, conform condițiilor pentru eliberarea sa, i-a fost interzis să părăsească localitatea, pe timp de noapte, între 7 seara și 7 dimineața. De asemenea, i-a fost interzisă deținerea oricăror tipuri de arme.

Acesta ar fi fost surprins în două ocazii diferite, la sfârșitul lunii februarie și la începutul lunii martie, având asupra sa cel puțin trei arme furate diferite și un număr necunoscut de părți ale armelor de foc. Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme și Explozibili a descris numărul lor ca fiind „substanțial”.

Bărbatul a lucrat ca agent de securitate la sucursala națională de distrugere a armelor de foc și muniției, din Martinsburg, încă din 2013, conform companiei care l-a angajat. Polițiștii din SUA trimit în fiecare an aproximativ 23.000 de arme reținute pentru a fi distruse, când acestea nu mai constituie dovezi în dosarele penale. Agenții și angajații trebuie să distrugă armele de foc cu ajutorul unei prese hidraulice și să certifice că acestea nu mai sunt operabile.

Share With: