HomeStiriSecuritate FizicaFemeie anchetată pentru folosirea fără drept a unui spray lacrimogen la spital

Femeie anchetată pentru folosirea fără drept a unui spray lacrimogen la spital

O femeie este anchetată de polițiști după ce a folosit un spray iritant lacrimogen în timpul unui conflict spontan care avut loc pe holul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

“Incidentul a pornit după ce, mai devreme, în Costeşti, copiii celor doi, ambii în vârstă de 13 ani, au avut o altercaţie. Unul dintre ei l-a împins pe celălalt, acesta s-a lovit de un calorifer şi apoi a ripostat şi l-a muşcat pe primul. Părinţii erau la spital cu copilaşii”, a declarat Amalia Călugăru, purtătorul de cuvânt al IJP Buzău, precizează Mediafax.

În după-amiaza zilei de 18 octombrie 2018, ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Buzău a fost sesizat de personalul cu atribuţii de pază al unei unităţi medicale de pe raza municipiului, cu privire la producerea unui conflict spontan, conform unui buletin de presă al IPJ Buzău.

Imediat după primirea sesizării la faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău pentru luarea măsurilor legale, persoanele implicate în incident fiind conduse la sediul Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Din verificările efectuate a rezultat că în timp ce se afla în secţia de primiri urgenţe a unei unităţi medicale, o femeie de 38 de ani, din Costeşti ar fi utilizat un spray iritant lacrimogen în timpul unui conflict spontan, conflict produs pe fondul unor discuţii contradictorii cu un bărbat de 46 de ani, tot din Costeşti şi a unei altercaţii anterioare, în care au fost implicaţi copiii acestora de 12 şi 13 ani.

În baza plângerilor formulate de ambele părţi, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “lovire sau alte violenţe”.

Totodată, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la comiterea infracţiunii de “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Share With: