HomeStiriSecuritate FizicaContinuă activităţile de verificare a pazei în Argeș

Continuă activităţile de verificare a pazei în Argeș

Polițiștii argeșeni continuă activitățile de verificare a pazei obiectivelor. Au fost aplicate sancțiuni conform Legii 333/2003 şi HG 301/2012, iar la unele obiective s-a constatat remedierea deficiențelor.

În cursul zilei de 20 martie 2019, poliţiştii compartimentelor specializate din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au acţionat în activităţi curente în zona de competenţă, pentru verificarea modului de organizare a pazei şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012, conform unui buletin de presă al IPJ Argeș.

Aceştia au verificat 8 obiective situate pe raza de competenţă, la 4 dintre acestea constatându-se deficienţe privind întocmirea planului de pază, îndeplinirea măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitatea fizică sau asigurarea conformităţii şi a funcţionării permanente a sistemelor de securitate. Totodată, la unităţile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăţi de intervenţie, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică, ocazie cu care au fost sancţionaţi 4 agenţi de pază.

În urma verificărilor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.500 de lei, conform Legii 333/2003 şi HG 301/2012. La două dintre obiective s-a constatat remedierea deficienţelor stabilite anterior, iar la restul au fost stabilite termene de remedierea acestora.

De asemenea, la data de 20 martie, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 2 Ploieşti au efectuat controale pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, la agenţi economici de pe raza de competenţă. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, şi au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, se arată într-un buletin de presă al IPJ Prahova, citat de Agerpres.

Share With: