HomeStiriSecuritate FizicaCinci români au fost condamnați la închisoare pentru peste 70 de furturi în Anglia
Cinci români au fost condamnați la închisoare pentru peste 70 de furturi în Anglia

Cinci români au fost condamnați la închisoare pentru peste 70 de furturi în Anglia

Cinci români au fost condamnați la închisoare pentru peste 70 de furturi în AngliaCinci membri ai unei grupări infracționale specializată în furturi de 845.000 de lire sterline din peste 70 de locuințe au fost condamnați la închisoare.

Cătălin Zaharia (30 de ani), Constantin Stoian (30 de ani), Marian Molocia (27 de ani), Daniel Stoean (35 de ani) și Florina Spiru (28 de ani), soția lui Cătălin Zaharia, și-au recunoscut faptele după ce polițiștii au descoperit „peștera lui Aladin”, locul în care aceștia ascunseseră bunurile furate, în valoare de circa 845.000 de lire sterline, a informat Metro, citat de libertatea.ro.

Aveau o colecție de lingouri monetiforme Krugerrand, ceasuri Breitling și o geantă roz plină cu bijuterii. Toate au fost găsite în locuința lui Stoean din strada McKean, din Oldbury.

Polițiștii cred că ar putea fi implicați în peste 400 de spargeri date în West Midlands, între 2014 și 2018, dar, oficial, ei au fost dovediți pentru participarea la 76 de spargeri.

Hoții au fost surprinși de camere de supraveghere în Birmingham în timp ce foloseau cearșafuri pentru a pătrunde într-o locuință și pentru a da jos un seif, scrie metro.co.uk.

O altă proprietate a suferit o pierdere de aproximativ 15.000 de lire sterline. În cazul acesta, au furat bunuri în valoare de 45.000 de lire sterline și cheile a 40 de proprietăți închiriate, iar informațiile legate de bunurile furate au fost raportate în România prin intermediul aplicației WhatsApp.

Membrii grupului de hoți au fost condamnați la 4-8 ani de închisoare fiecare.

Cei cinci hoți au fost condamnați în total la 27 de ani și 4 luni de închisoare. Judecătorul Laurence Creed QC l-a condamnat pe Cătălin Zaharia la opt ani de închisoare. Marian Molocia a primit șase ani și patru luni, iar Daniel Stoean patru ani. Constantin Stoian și Florina Spiru au primit fiecare 4 ani și jumătate de închisoare, conform birminghammail.co.uk.

Florina Spiru nu era implicată activ în spargeri ci conducea grupul și a ajutat la spălarea banilor. A fost găsită vinovată de spălare de bani, dar nu și de furt.

Cei patru bărbați profitau de nopțile de iarnă întunecoase dintre noiembrie 2018 și ianuarie 2019 pentru a jefui proprietățile bogate. Se spune că gruparea era activă din 2015. Pe 10 decembrie 2018 au fost arestați de poliția din West Midlands, conform birminghammail.co.uk.

Share With: