HomeStiriSecuritate FizicaCât a cheltuit Facebook în 2018 pe securitatea lui Mark Zuckerberg
masuri-de-securitate-sporite-la-festivalul-de-film-de-la-cannes

Cât a cheltuit Facebook în 2018 pe securitatea lui Mark Zuckerberg

dezvaluiri-despre-munca-unui-agent-de-securitate-care-protejeaza-celebritatiFacebook a dublat, în 2018, suma alocată pentru securitatea lui Mark Zuckerberg, care ajunge la aproximativ 20 de milioane de dolari.

Facebook – sau reputația sa – a avut de suferit în 2018 din cauza scandalurilor și a diverselor controale. O mare parte dintre reacțiile negative l-au vizat pe CEO-ul Mark Zuckerberg și de aceea, spune compania, a trebuit să dubleze costurile dedicate securității sale personale, scrie qz.com.

Un raport publicat pe 12 aprilie dezvăluie că compensațiile totale au urcat la 22,6 milioane de dolari în 2018 de la 9 milioane de dolari în 2017. Zuckerberg a primit un salariu anual de doar un dolar în ultimii trei ani. Din cele 22,6 milioane de dolari fac parte cele 10 milioane de dolari pe care consiliul director al Facebook i-a aprobat în iulie 2018. Aproximativ 2,6 milioane de dolari au fost folosiți pentru un avion privat.

„Credem că rolul domnului Zuckerberg îl pune într-o poziție unică: el este sinonim cu Facebook și, prin urmare, sentimentul negativ cu privire la compania noastră este direct asociat și adesea transferat domnului Zuckerberg”, se precizează în raport.

Aproximativ 20 de milioane de dolari au fost cheltuiți pentru securitatea personală a lui Zuckerberg. Zuckerberg a primit 9.956.847 de dolari fără taxe pentru cheltuielile legate de securitatea sa pe timpul călătoriilor și pentru protecția locuinței. În plus, compania i-a alocat încă 10 milioane de dolari fără taxele incluse pentru a acoperi „costuri suplimentare” legate de securitatea sa personală și a familiei sale. Toate aceste cheltuieli aproape triplează cheltuielile pe care compania le-a făcut în 2017 pentru protecția lui Zuckerberg, conform techcrunch.com.

Alte compensații au fost oferite lui Sheryl Sandberg, director operațional al Facebook, care a primit drept compensație 3,8 milioane de dolari în 2018, din care 2,9 milioane de dolari au fost folosiți pentru securitatea personală.

Prin comparație, Jeff Bezos, fondatorul și CEO-ul Amazon a primit 1,6 milioane de dolari pentru securitatea sa în 2018, iar CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a primit un pic peste 2 milioane de dolari, conform rapoartelor companiilor, scrie ft.com.

Cheltuielile Facebook pentru securitatea lui Mark Zuckerberg au crescut exponențial de la an la an. În 2016, compania dezvăluia că a cheltuit 16 milioane de dolari în ultimii cinci ani, începând din 2011, conform securityportal.ro.

Share With: