HomeStiriSecuritate FizicaBărbat cercetat pentru furt calificat: Fura din societăți comerciale
cercetat-pentru-furt-dintr-o-firma-de-paza

Bărbat cercetat pentru furt calificat: Fura din societăți comerciale

Retinuti pentru tentativa de furt dintr-o societate comercialaPolițiștii ieșeni au depistat o persoană bănuită de furt dintr-o societate comercială. În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că acesta comisese și alte furturi din societăți comerciale.

La data de 23 mai 2019, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o societate comercială, din municipiul Iași și au sustras mai multe bunuri, se arată într-un buletin de presă al IPJ Iași.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Lețcani, care avea asupra sa 72 de pachete cu țigări.

Țigaretele au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 17 spre 18 mai a.c., bărbatul de 32 de ani, ar fi pătruns într-o societate comercială, din municipiul Iași, de unde ar fi sustras un laptop, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.700 de lei.

De asemenea, în perioada 18 mai – 20 mai a.c., acesta ar fi pătruns într-o altă societate comercială, din municipiul Iași, de unde ar fi sustras două laptopuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.700 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 23 mai a.c., bărbatul bănuit de comiterea celor trei fapte de furt calificat a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 24 mai 2019, acesta urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.

De asemenea, cu o zi înainte, pe 23 mai, polițiștii ieșeni au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

La data de 23 mai 2019, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție, în municipiul Roman, județul Neamț, la domiciliul unui bărbat, de 44 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt, conform IPJ Iași.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 10 mai 2019, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, ar fi urmărit o femeie din zona unei case de schimb valutar până în zona unei piețe și i-ar fi sustras o geantă cu bani, cauzând un prejudiciu total de 21.500 de lei.

În urma percheziției au fost ridicate mai multe bunuri în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 24 mai 2019, acesta urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propuneri legale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din Iași și Neamț

Share With: