HomeStiriSecuritate FizicaAmezi mari pentru alarme false de intruziune
amezi-mari-pentru-alarme-false-de-intruziune

Amezi mari pentru alarme false de intruziune

amezi-mari-pentru-alarme-false-de-intruziuneUn cetățean din SUA a fost amendat cu peste 20.000 de dolari pentru 43 de alarme false care s-au declanșat în casa pe care o cumpărase pentru a o renova.

Quincy Miller, care renovează case pentru a le închiria a fost amendat pentru alarmele false care s-au declanșat de prea multe ori. Când a cumpărat o casă cu trei etaje pe care plănuia să o renoveze, bărbatul a instalat o alarmă anti efracție pentru a-și proteja investiția, scrie dispatch.com.

În schimb el a primit o amendă de 20.235 de dolari deoarece în perioada 29 februarie – 6 iunie, sistemul de securitate s-a declanșat de 48 de ori – cu 43 de alarme false, conform înregistrărilor orașului Columbus, din statul Ohio, SUA. Până când compania de la care a cumpărat sistemul de alarmare a rezolvat problema, propietatea deținută de Miller a primit cea mai mare amendă din tot orașul în anul 2016.

Miller a spus că alarmele le primea primea pe telefon și nu a crezut că ajung și la poliție, până când nu a primit amenda pe adresa companiei sale care deținea clădirea.

„Mare parte din proces ar fi putut fi ușurat printr-o mai bună comunicare,” spune Miller. „Nu știu dacă orașul este motivat să facă asta  din cauza veniturilor pe care le generează.”

Bazat pe o analiză a informațiilor despre oraș a Dispatch, orașul Columbus ar fi emis amenzi în valoare de 2,1 milioane de doalari pentru alarme false anul trecut și a colectat aproximativ 1,4 milioane de dolari.

Orașul se află în mijlocul revizuirii generale și a unei corectări a regulilor pentru companiile ce oferă sisteme de alarmare. Regulile în curs de dezbatere vor schiba intervalul de timp, forțând companiile să informeze cetățenii că trebuie să aibă o licență și urmează o actualizare a regulilor pentru noile tehnologii, scrie securityinfowatch.com.

De asemenea, va cere companiilor să ofere baterii de rezervă pentru alarme și să testeze sistemele după ce au fost instalate, pentru a se asigura că funcționează.

Amenzile sunt necesare pentru a reduce apelurile false la poliție, care trebuie să trimită în teren polițiști, elicoptere și doctori în funcție de tipul de urgență, iar alarmele false costă bani.

În 2016, poliția orașului Columbus a primit 47.566 de apeluri de alarmă, iar mai mult de trei pătrimi din acstea erau alarme false.

Orașul a impus o taxă de 35 de dolari pentru licențierea alarmei, dar firmele care instalează alarme de obicei nu informează clienții. Când poliția răspunde în cazul unei alarme, de multe ori descoperă că nu are licență.

Poliția orașului vrea ca amenzile pentru alarmele false să se aplice în funcție de tipul de alertă, dacă deținătorul are licență pentru alarmă și dacă este o locuință, o clădire a unei firme sau organizații, a unei bănci sau a unei școli. Sistemul actual crește valoarea amenzii exponențial cu numărul de alerte false primite, ajungându-se la o amendă de 800 de dolari pentru fiecare alarmă falsă dacă se trece de zece alarme false.

 

 

 

Share With: