HomeStiriSecuritate FizicaAmendă de 2.000 de lei pentru Spitalul Județean Craiova conform Legii 333/2003
societate-comerciala-care-nu-respecta-cerintele-minimale-de-securitate-sanctionata

Amendă de 2.000 de lei pentru Spitalul Județean Craiova conform Legii 333/2003

10-16-ianuarie-2018-239-de-amenzi-aplicate-obiectivelor-care-opereaza-cu-valoriSpitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost amendat 2.000 de lei după producerea incidentului în care un bărbat a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe, deoarece nu a respectat Legea 333/2003.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost amendat de poliţişti cu 2.000 de lei în urma incidentului de sâmbătă seara, când un şofer în stare de ebrietate a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), realtează Agerpres.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au aplicat o sancţiune contravenţională, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, întrucât, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul ca reprezentanţii spitalului nu au respectat sarcinile dispuse în urma controalelor anterioare efectuate pe această linie“, au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

Amenda a fost aplicată pentru faptul că la SJU Craiova nu funcţionau nici camerele de supraveghere, nici barierele de acces în curtea spitalului iar personalul de pază nu l-a oprit pe şoferul respectiv să intre cu maşina.

Un şofer în vârstă de 39 de ani, din judeţul Caraş Severin, a intrat cu maşina, sâmbătă noaptea, în interiorul Urgenţei Spitalului din Craiova, conform securityportal.ro.

Spitalul anunțase că a demarat o anchetă internă şi urmează să stabilească dacă paznicii puteau să împiedice incidentul.

Conducerea spitalului este total nemulţumită de serviciile de pază care au demonstrat că sunt ineficiente. Ei nu au acţionat conform protocoalelor, punând în pericol siguranţa pacienţilor şi întregului personal medical. Spitalul va acţiona în judecată firma de pază, pentru că acel individ a intrat pe poartă având un comportament agresiv încă de la intrarea în curtea spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Share With: