HomeStiriSecuritate FizicaAdministrator de societate comercială, sancționat conform legii pazei

Administrator de societate comercială, sancționat conform legii pazei

În urma unei acțiuni de verificare a pazei la societăți comerciale din Iași a fost sancționat un administrator de societate comercială pentru neregulile constatate.

La data de 17 ianuarie 2018, în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iași au acţionat pentru verificarea pazei la societățile comerciale, de pe raza de competență.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 3 instruiri ale agenților de pază, au fost controlați 15 agenți de pază și au fost verificate 13 societăți comerciale.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012, în cuantum de 3.000 de lei, fiind sancționați trei agenți de pază și administratorul unei societăți comerciale.

Spre exemplu, un bărbat, de 58 de ani, agent de pază, a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 301/2012, întrucât a fost găsit efectuând serviciul de pază la punctul de lucru, din municipiul Iaşi, fără ţinuta completă cu care a fost echipat de conducerea unității, fără mijloacele de autoapărare și fără ecusonul de identificare.

Share With: