HomeStiriSecuritate Fizica8-11 Iulie: Verificări privind paza obiectivelor

8-11 Iulie: Verificări privind paza obiectivelor

Polițiști ai IPJ Argeș au acționat pentru verificarea modului de organizare a pazei și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, în ultima săptămână.

Pe parcursul săptămânii, poliţiştii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş, precum şi poliţiştii specializaţi din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au acționat în activități curente în zona de competență, pentru verificarea modului de organizare a pazei și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012, se arată într-un buletin de presă al IPJ Argeș.

Aceştia au verificat 14 obiective situate pe raza de competenţă, la 3 dintre acestea constatându-se deficienţe privind întocmirea analizei de risc la securitatea fizică, implementarea cerinţelor stabilite în analiza de risc sau asigurarea conformității sistemelor de securitate. La obiectivele unde au fost constatate deficienţe au fost stabilite termene de remedierea acestora, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 100 de lei, conform Legii 333/2003, pentru faptul că agentul de pază nu cunoaște punctele vulnerabile din perimentrul obiectivului, neputând preveni producerea oricăror fapte de natură sa aducă prejudiciu unității păzite, situată pe raza municipiului Pitești.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăți de intervenție, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică, unul dintre agenții de pază fiind sancționat contravențional ca urmare a nerespectării consemnul general și particular.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Share With: