HomeStiriInterviuriInterviu cu dl. Jermy Wang, Country Manager Hikvision Romania

Interviu cu dl. Jermy Wang, Country Manager Hikvision Romania

Hikvision a ales să fie alături de Federația Serviciilor de Securitate din România și în cadrul ediției din 2018 a Programului OSPA România. Hikvsion, cea mai mare companie de echipamente și aplicații de supraveghere video cu circuit închis din lume, companie prezentă în 100 de țări, cu 28 de sucursale regionale în întreaga lume și 35 de sucursale în China, a fost sponsorul principal al Galei Premiilor OSPA 2018, continuând tradiția inaugurată cu un an în urmă.

L-am întrebat pe Jermy Wang, Country Manager pentru România, care au fost motivele pentru care Hikvision, liderul mondial al echipamentelor și aplicațiilor de supraveghere video, a ales să se implice în proiectul OSPA și în acest an.

Jermy Wang, Hikvision: Face parte din filozofia companiei să stabilim parteneriate strânse și să construim asemenea relații apropiate pe toate piețele din lume, în care suntem și vom fi prezenți. Încrederea se construiește în timp și în proiecte comune, iar noi dorim să fim alături de distribuitorii noștri locali, de integratorii de sisteme de securitate, de companiile de top și de experții din acest domeniu din România și din lume. Un asemenea partener pe care-l prețuim pentru activitatea depusă în domeniul securității private este Federația Serviciilor de Securitate din România. De asemenea, programul Premiilor OSPA, care răsplătesc excelența în acest domeniu, au un impact pozitiv asupra modului în care se dezvoltă această industrie în România. Suntem mândri că am fost prezenți la Gala OSPA 2018 în calitate de sponsori principali. Împreună cu FSS împărtășim aceleași obiective: găsirea unor soluții practice și eficiente la problemele cu care se confruntă societatea, oferind o lume mai sigură pentru toți.

OSPA: Cât de important este pentru o companie ca Hikvision, lider mondial în domeniul ei, să se implice într-un proiect care promovează și premiază excelența profesională și inovația în industria securității private?

Jermy Wang, Hikvision: Noi operăm pe o piață extrem de competitivă, în care nu reziști dacă nu inovezi și nu îți îmbunătățești continuu atât performanța produselor, a soluțiilor pe care le oferi, cât și performanța oamenilor care lucrează la ele. Noi am făcut din inovare și din performanță piatra de temelie pe care am clădit compania noastră. Inovarea și performanța nu înseamnă numai a îmbunătăți constant performanțele tehnologice, de a veni mereu și mereu cu cele mai noi tehnologii. Inovare și performanță înseamnă în același timp perfecționarea tehnologiilor și a produselor existente, astfel încât beneficiarii și utilizatorii, clienții noștri, să aibă încredere totală în ele. Ori aceasta înseamnă să investești masiv în oameni, în abilitatea lor de a inova produse și soluții. În prezent, departamentul nostru de cercetare-dezvoltare numără peste 10.000 de oameni, oameni excepționali, cu talent, cunoștințe și experiență, și care în fiecare zi forțează limitele cunoașterii, setând noi standarde de calitate și de performanță. Astfel, este natural pentru Hikvision să se alăture unui proiect care exact asta își propune, să premieze excelența și să seteze noi standarde de excelență profesională.

OSPA: Cum a fost Gala Premiilor OSPA 2018, comparativ cu cea din 2017?

Jermy Wang, Hikvision: Premiile OSPA au fost un proiect care a crescut de la an la an prin introducerea a noi categorii menite să reflecte mai bine dezvoltarea acestui sector de activitate. Industria securității private din România este extrem de dinamică și noi suntem mereu în căutarea de noi căi de a afla ce-și doresc clienții noștri și noi metode de a ”împacheta” tehnologia. Premiile OSPA ne oferă posibilitatea de a învăța de la alții și de a descoperi noi idei. Este extrem de important să ai noi și noi perspective asupra a ceea ce faci tu, ca și companie, precum și a pieței în care operezi: așteptări, cerințe, moduri de a gândi.

OSPA: Cât de importantă este piața din România pentru Hikvision?

Jermy Wang, Hikvision: Piața românească este foarte importantă pentru Hikvision și pentru că este cea mai mare din regiune. Asta ne obligă și, ca atare, avem o strategie pentru o dezvoltare robustă. Este, de altfel, tipul de abordare responsabilă pe care o avem față de fiecare piață pe care operăm. Ca și companie globală, obiectivul nostru este să oferim soluții complete, recunoscute la nivel mondial pentru valoarea lor.

OSPA: Care sunt previziunile dumneavoastră cu privire la dezvoltarea industriei de securității în următorii 5-10 ani?

Jermy Wang, Hikvision: Inteligența artificială este, în opinia noastră, cea mai in vogă tehnologie a momentului din industria de securitate. Acesta este și motivul pentru care Hikvision dezvoltă propriul cloud AI, ca modalitate de a găsi soluții la provocările din diferite piețe pe verticală, soluții care oferă în mod continuu valoare adăugată pentru utilizatorii finali. Edge Computing ne va permite să folosim capacitățile locale pentru analiza de date oferite de camerele video de la fața locului, ceea ce ne oferă șansa de a analiza capturile de imagine mai bine și mai clar. Edge Computing va permite îmbunătățirea abilităților de clasificare a variilor obiecte și a informațiilor, reducând numărul alarmelor false. Aceleași imagini conțin, însă, și informații valoroase ce pot fi folosite de beneficiari în activitatea de zi cu zi a companiei, în elaborarea și implementarea strategiilor de business.

Hikvision are deja o experiență de 10 ani în acest domeniu. Încă din 2006, de la crearea primei echipe de dezvoltare de algoritmi, noi am investit în dezvoltarea tehnologiilor de video-inteligență. Apoi, din 2013 am început să implementăm tehnologiile de învățare profundă, iar în 2016 am scos pe piața de securitate prima serie produse și soluții bazate pe tehnologia învățării profunde.

Nu în cele din urmă, urmărim efectele introducerii rețelelor 5G, căci foamea de conectivitate nu este depășită decât de foamea de mai multă viteză și bandă. Ne așteptăm ca în următorii 5 ani, rețele 5G să devină norma, ceea ce va duce la extinderea conectivității pentru soluții care nu puteau fi conectate până acum sau care nu puteau să-și atingă potențialul de dezvoltare.

OSPA: Ce se află în spatele acestui apetit pentru tehnologie de vârf?

Jermy Wang, Hikvision: The Internet of Things (IoT), internetul lucrurilor, aceste cuvinte vor domina dezvoltarea tehnologică în următoarea perioadă. Noile tehnologii vor permite ca varii obiecte să fie interconectate, să comunice între ele de o manieră pe care ne e greu să ne-o imaginăm acum. Dar oamenii asta așteaptă, să poată controla dintr-un singur punct funcționarea unui număr din ce în ce mai mare de dispozitive. Iată un exemplu din domeniu nostru, unde aparatura video și non-video va fi integrată într-o singură soluție. Hikvision este în măsură să facă față și acestei provocări: avem produsele, avem know-how-ul precum și o rețea de parteneri în România și în lume gata să ofere utilizatorilor finali exact ce își doresc.

A consemnat: Ovidiu Constantinescu

Share With: