HomeStiriBusiness & TehnologieUn oraș din Republica Moldova a instalat camere de supraveghere pentru a prinde infractori

Un oraș din Republica Moldova a instalat camere de supraveghere pentru a prinde infractori

Primăria oraşului Căuşeni din Republica Moldova a instalat mai multe camere de supraveghere pentru a-i prinde pe infractorii care fură și vandalizează orașul.

Pe străzile din oraşul Căuşeni, din Republica Moldova, au fost montate mai multe camere de supraveghere. În acest fel, autorităţile au declarat război răufăcătorilor, care în ultimul timp tot mai frecvent distrug bunurile publice: coşurile de gunoi şi băncile din parcuri, diferite elemente decorative, etc. relatează canal3.md.

Potrivit poliţiei din Căuşeni, de la începutul anului, în oraş au fost înregistrate în jur de 30 de astfel de cazuri, iar valoarea pagubelor se ridică la zeci de mii de lei. Ultimul act de vandalism s-a produs acum lună.

Ceva mai devreme, pe o alee din oraş, persoane deocamdată neidentificate, au distrus băncile şi au scos din beton urnele de gunoi. Răufăcătorii au lăsat în urmă stricăciuni şi pe terenurile de joacă pentru copii, iar recent, au furat o piesă decorativă din scuarul central al oraşului.

Grigore Repeșciuc, primarul oraşului Căuşeni, a prezentat piesele distruse de pe tabla de şah instalată în centrul oraşului și o piesă decorativă care a fost scoasă și furată, conform publika.md.

Pentru a-i prinde pe hoți pe viitor, primăria a instalat pe străzi 22 de camere de supraveghere.

“Aici este instalat un centru de monitorizare video, unde este stocată toată informaţia de pe camerele instalate. Ele sunt dotate şi cu careva dotaţii tehnice care să poată filma şi pe timp de noapte”, a zis Chirman Gheorghe, angajat al Primăriei, care a prezentat centrul de monitorizare video al orașului.

“Camerele au fost instalate în aşa mod ca să cuprindă tot oraşul. Şi pe viitor se prevede instalarea a 32 de camere. Ca să putem monitoriza situaţia din oraş”, a zis Vitalie Dan, specialist principal Secţia Securitate publică.

Pentru instalarea camerelor de supraveghere primăria Căuşeni a alocat 70 de mii de lei. De la începutul anului, în oraş au fost înregistrate în jur de 30 de cazuri de furturi şi vandalizări ale bunurilor publice, iar valoarea pagubelor se ridică la zeci de mii de lei.

Share With: