HomeStiriBusiness & TehnologieTrendurile pieței de analiză video în acest an

Trendurile pieței de analiză video în acest an

În trecut, în domeniul securității fizice analiza video a dezamăgit, dar în ultimii ani situația s-a schimbat.

Creșterea integrării tehnologiilor de analiză video cu soluții de securitate, precum și dezvoltarea inteligenței artificiale și deep learning, a oferit un impuls semnificativ analizei video în ultimii ani, conform sourcesecurity.com.

La începutul anului, experții în securitate au discutat despre cum tehnologia deep learning și inteligența artificială se extinde în industria de supraveghere video, permițând profesioniștilor din domeniul securității să obțină informații specifice despre comportamentul uman. Asta ar permite organizațiilor să reducă riscurile și să sporească eficiența.

De asemenea, dezvoltarea domeniului de procesare al imaginilor permite o analiză inteligentă a acestora.

Integrarea cu sisteme de securitate duce la creșterea valorii analizei video. Deoarece sistemele de supraveghere video produc o cantitate imensă de informații, aceasta este de multe ori irosită. Integrarea analizei video cu alte părți ale sistemelor de securitate permit declanșarea unui răspuns din partea acestora.

În plus, analiza video aduce susținere și pentru informații legate de afacere. Adăugarea de senzori inteligenți oferă o valoare suplimentară care trece dincolo de scopurile de securitate.
Analiza video poate detecta anormalitățile pentru a preveni incidentele înainte de a avea loc.

Un ultim trend este folosirea analizei audio împreună cu analiza video. Paul Kong de la Hanwha Techwin atrăgea atenția că analiza audio este de multe ori ignorată, probabil datorită legilor care restricționează supravegherea video.

Se așteaptă ca piața de analiză video să crească cu o rată de creştere anuală compusă de 33,73% în perioada 2017-2021, conform unui raport, scrie thefreenewsman.com.

Unul dintre factorii care duce la creșterea acestei piețe este îmbunătățirea puterii de procesare a imaginilor colectate. O provocare o reprezintă nevoia de personal calificat pentru a folosi tehnologia la potențialul maxim. Piața înregistrează o creștere a preferinței pentru camerele IP față de cele analog.

Producători de top din această piață sunt, Bosch Security Systems, Cisco Systems, IBM, Honeywell, Agent Video Intelligence, Infinova, IntelliVision Technologies, NICE Systems, ObjectVideo și Verint Systems.

Share With: