HomeStiriBusiness & TehnologieStatele Unite iau în considerare interzicerea a cinci firme chineze din domeniul supravegherii video
interoperabilitatea-este-vitala-pentru-orasele-sigure

Statele Unite iau în considerare interzicerea a cinci firme chineze din domeniul supravegherii video

interoperabilitatea-este-vitala-pentru-orasele-sigureAdministrația Trump ar putea interzice folosirea echipamentelor de la a cinci firme chineze din domeniul supravegherii video, printre care și Hikvision și Dahua.

Statele Unite încearcă să întrerupă fluxul de tehnologii americane vitale pentru cinci companii chineze, inclusiv Megvii, trecând dincolo de Huawei pentru a include lideri mondiali în domeniul supravegherii video, scrie bloomberg.com.

Statele Unite ale Americii au în considerare dacă să adauge Megvii, Zhejiang Dahua Technology Co., Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. și alte două companii la lista de companii chineze cărora li se interzice să folosească componente și software americane, au declarat persoane care sunt familiarizate cu această problemă. Celelalte companii luate în considerare sunt Meiya Pico și Iflytek Co. Ltd..

Industria de supraveghere video din China își urmărește din ce în ce mai mult cetățenii. Chinezii au folosit tehnologie de supraveghere video, inclusiv sisteme de recunoaștere facială și camere TVCI pentru a urmări cetățenii de religie musulmană care vorbesc turca. Aceștia au acuzat guvernul chinez de discriminare pe criterii de cultură și religie, scrie nytimes.com.

Sistemele de supraveghere din nord-vestul regiunii Xinjiang, care este locul de baștină al acestor comunități de musulmani sunt alcătuite din sisteme de la companii precum Hikvision.

China a început să exporte această tehnologie către țările care vor să își supravegheze mai atent cetățenii, inclusiv țări precum Ecuador, Zimbabue, Uzbekistan, Pakistan și Emiratele Arabe Unite.

Hikvision abordează foarte serios aceste îngrijorări și sa angajat cu guvernul SUA în legătură cu toate acestea din octombrie anul trecut”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Hikvision într-o declarație trimisă prin e-mail. „În lumina lor, compania l-a reținut deja pe expertul în domeniul drepturilor omului și fostul ambasador al SUA, Pierre-Richard Prosper, să consilieze compania cu privire la respectarea drepturilor omului. Separat, Hikvision ia foarte serios securitate cibernetică ca companie și respectă toate legile și reglementările de pe piețele pe care operăm.

Departamentul de comerț al Statelor Unite ar putea cere companiilor americane să obțină aprobarea guvernului înainte de a furniza componente către Hikvision, limitând accesul companiei la tehnologia care ajută la creare propriilor produse. Ar fi ceva asemănător ca interdicțiile impuse deja în cazul Huawei. Hikvision este puțin cunoscută în Statele Unite, dar compania furnizează o mare parte dine echipamentele folosite de sistemele de supraveghere video din China. Nu se știe ce impact ar avea o astfel de interdicție asupra afacerilor companiei. Se pare că aceasta importă doar o mică parte dintre componente din SUA, iar o astfel de interdicție ar grăbi eforturile de a trece la furnizori chinezi.

Share With: