404 Not Found


nginx
Standardul OSDP va înlocui standardul Wiegand pentru control acces - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Standardul OSDP va înlocui standardul Wiegand pentru control acces

Standardul Open Supervised Device Protocol (OSDP) va înlocui standardul Wiegand pentru comunicațiile de control acces.

Standardele din zilele noastre pentru tehnologia industriei de securitate creează un cadru comun pentru obținerea unei performanțe predictive. Sistemele sunt făcute mult mai sigur și ușor de instalat, folosit și integrat cu alte dispozitive. Standardele sunt menite să fie documente vii, deschise unei îmbunătățirii continue care să aducă beneficii producătorilor, integratorilor și utilizatorilor finali, scrie securityinformed.com.

Un exemplu excelent este Open Supervised Data Protocol (OSDP), care acum este un standard de aur pentru instalările de control acces fizic. A fost creat ca să ofere un nivel mai mare de securitate cu opțiuni mai flexibile decât standardul Weigand pentru instalările cu fir.

OSDP a fost introdus pentru prima dată de Security Industry Association (SIA) în 2011. Acest standard continuă să evolueze cu ajutorul unei contribuții semnificative din partea producătorilor. O adăugire recentă permite utilizatorilor finali să trimită actualizări firmware sau software simultan către câteva sau mii de cititoare de carduri care folosesc OSDP. Tehnologia Weigand necesită ca actualizările să fie făcute câte una o dată la fiecare cititor.

Schimbarea la intervale regulate a cheilor de criptare este un mod excelent de a îmbunătăți securitatea locației. Este ușoară folosirea funcției OSDP de transfer a fișierelor și cel mai nou DESFire EV2 conține mai multe chei de criptare. Poți transfera următorul cod de pe card către toate cititoarele și treaba este gata. Și nu este nevoie să se emită un nou card pentru fiecare utilizator sau să se reprogrameze fiecare cititor în parte.

În plus, protocolul Weigand, vechi de 40 de ani, nu oferă criptarea semnalului, făcând ușoară pentru hackeri interceptarea datelor transmise intre card și cititoare. Cititoarele OSDP folosesc criptarea AES-128.

În prima jumătate a anului 2019, HID Global a publicat un eBook în care explică care sunt vulnerabilitățile vechilor protocoale, precum Wiegand, și beneficiile și îmbunătățirile practice ale utilizării OSDP. Ghidul include informații despre modul în care OSDP creează o mai bună securitate și eficiență operațională, care sunt avantajele și beneficiile care vin împreună cu OSDP și metodologiile care trebuie urmate pentru a trece la OSDP, scrie securityportal.ro.

OSDP este un standard de comunicare care permite echipamentelor de securitate, precum cardurile și cititoarele biometrice ale unei companii să folosească aceeași interfață cu panourile de control și alte echipamente de la alți producători, scrie secureidnews.com.

Cu alte cuvinte, OSDP hrănește interoperabilitatea între dispozitivele de securitate. De asemenea, adaugă beneficii de securitate și sofisticate prin funcții ca comunicarea bidirecțională și capacități de scriere sau citire. Ani de zile Wiegand a fost un standard al industriei dar nu mai este sigur datorită naturii sale obscure și care nu este standard. În plus, multele definiții asociate cu numele Wiegand au creat confuzie în timp. OSDP merge mai departe de atât.

OSDP se asigură că numeroasele produse ale producătorilor vor funcționa împreună. Interoperabilitatea poate fi obținută indiferent de arhitectură.

Este recomandat ca cei care vor să ofere o securitate smart în orice format să înceapă să încorporeze standardul OSDP în echipamentele și sistemele lor.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019