404 Not Found


nginx
Sistemul de recunoaștere facială al Samsung Galaxy S10, păcălit de poze - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieSistemul de recunoaștere facială al Samsung Galaxy S10, păcălit de poze

Sistemul de recunoaștere facială al Samsung Galaxy S10, păcălit de poze

Sistemul de recunoaștere facială de pe Samsung Galaxy S10 poate fi păcălit cu ușurință de poze 2D, iar dispozitivul nu folosește un hardware dedicat pentru acest tip de autentificare.

În ciuda popularității din ultimii ani și a implementării lor pe scară largă, iată că unele sisteme de recunoaștere facială prezente pe telefoanele mobile nu sunt încă pe deplin sigure. Ultima dovadă în acest sens o avem de la Samsung Galaxy S10, un smartphone care are integrat un astfel de sistem fără să utilizeze hardware dedicat. Folosindu-se doar de camera frontală și un software dedicat, flagship-ul companiei coreene se pare că poate fi păcălit de fotografii, așa cum raportează mai mulți utilizatori pe forumuri dedicate, scrie zonait.ro.

Și acesta nu este singurul caz raportat. Recunoașterea facială ar trebui să fie o formă de securitate. Însă folosirea unei poze bidimensionale nu se compară cu un cap tridimensional.

Se pot face multe cu o imprimantă 3D, chiar și o replică la scară reală a capului uman. Reporterul Thomas Brewster de la Forbes a comandat un model tridimensional al propriului cap pentru a testa sistemul de recunoaștere facială de pe mai multe telefoane mobile de ultimă generație: Android și iPhone X. Galaxy Note 8, Galaxy S9, LG G7 ThinQ și OnePlus 6 au putut fi deblocate cu ajutorul unui cap printat 3D. Tehnologia Face ID a iPhone X nu a putut fi păcălită, scrie securityportal.ro.

În cazul Galaxy S10, oamenii au raportat pe internet că imaginile video și chiar pozele bidimensionale păcălesc cu ușurință sistemul de recunoaștere facială implementat pe acest smartphone, conform mybroadband.co.za.

Un video postat de AndroidWorld.it arată cum dispozitivul este deblocat de utilizator care a pus n fața dispozitivului o poză cu fața sa. Galaxy Note 7, Note 8, Galaxy S9 și Note 9, toate au o componentă hardware dedicată recunoașterii faciale, precum LED-uri cu infraroșu și scanarea irisului, dar acestea nu au fost folosite pentru Galaxy S10. Pentru acest dispozitiv utilizatorii pot folosi în locul recunoașterii faciale senzorul ultrasonic pentru amprentă.

Lewis Hilsenteger, cunoscut pe YouTube ca Unbox Therapy a demonstrat săptămâna trecută că Galaxy S10 poate fi păcălit să se deblocheze prin amplasarea unui video al utilizatorului în fața camerei. Testul său a fost repetat și de alte persoane, scrie forbes.com.

Un alt motiv pentru care a apărut această problemă este și pentru că Samsung nu folosește o tehnologie de mapare 3D a feței care să se asigure că persoana nu este o imagine sau un video. Motivul pentru care folosirea acestei tehnologii nu este posibilă se datorează faptului că dispozitivul nu a mai avut loc pentru montarea unor senzori care să facă asta.

În acest caz, până și Samsung recomandă folosirea senzorului de amprentă.

Share With: