[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Senzorul de amprentă al Nokia 9 ar putea fi păcălit cu un pachet de gumă

O nouă actualizare a Nokia 9 PureView a avut un impact negativ prin faptul că permite deblocarea telefonului folosind amprente neînregistrate în sistem și chiar un pachet de gumă de mestecat.

Săptămâna trecută, Nokia 9 PureView a primit o actualizare care ar fi trebuit să grăbească procesul de identificare al amprentelor, dar în schimb a făcut ca problema să devină mai gravă. Actualizarea a început să fie distribuită pe 19 aprilie și includea ajustări ale senzorului de amprentă pentru a-l face să funcționeze mai repede. Utilizatorii și persoanele care au testat telefonul s-au plans anterior de viteza senzorului în comparație cu alți senzori, scrie 9to5google.com.

TechAltar a menționat pe Twitter, la sfârșitul săptămânii trecute că senzorul de amprentă al Nokia 9 PureView realiza autentificări greșite ciudate.

HMD Global, societatea- mamă a Nokia, a declarat că investighează problema senzorului de amprentă al Nokia 9 semnalată de utilizatori, scrie androidauthority.com.

HMD l-a contactat pe utilizatorul contului de Twitter TechAlter pentru a-l informa că investighează această problemă. Între timp, Juho Sarvikas, Chief Product Officer al HMD, l-a contactat pe Decoded Pixel, un utilizator de Twitter care a postat un video în care demonstrează cum poate fi deblocat telefonul cu un pachet de gumă de mestecat. Sarvikas a precizat că HMD nu a putut face același lucru și a întrebat dacă ar putea face schimb de dispozitive pentru a vedea care este problema de pe telefonul din clipul video.

Încă nu se știe cât de răspândită este problema și ce o cauzează, deși pare să fie foarte răspândită. Rămâne de văzut dacă HDM va putea rezolva problema nou-apărută și cea legată de viteza de recunoaștere a amprentei.

Acesta nu este singurul senzor de amprentă pentru smartphone care a fost păcălit. La începutul lui aprilie, utilizatorul darkshark, a prezentat pe Imgur un experiment prin care a încercat să păcălească cititorul de amprente al Samsung Galaxy S10 cu o amprentă printată tridimensională a degetului său. Procesul a constat în următorii pași: a făcut o poză a amprentei sale pe un pahar de vin, a procesat-o în Photoshop. Din ea a făcut un model tridimensional cu ajutorul 3D Max. După 13 minute de printare a modelului și mici modificări a obținut o versiune a amprentei sale cu care a putut păcăli senzorul telefonului, conform securityportal.ro.

Ca urmare a acestei dezvăluiri, Samsung a emis o actualizare de securitate pentru senzorii de amprentă ai Galaxy S10 și Galaxy S10+. Actualizarea este important, fiind considerată urgentă de către companie, pentru a îmbunătății securitatea dispozitivelor și în special a cititorului de amprente, conform securityportal.ro.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019