HomeStiriBusiness & TehnologieSecuritatea transporturilor înseamnă soluții moderne de securitate

Securitatea transporturilor înseamnă soluții moderne de securitate

Problemele de securitate ale mijloacelor de transport în comun nu sunt mai puțin importante decât cele din aeroporturi.

Pentru a rezolva problemele de securitate ale transportului în comun, furnizorii de securitate trebuie întâi să determine îngrijorările importante și apoi, în funcție de acestea, să reducă riscurile cu ajutorul unor sisteme, politici și proceduri de securitate, scrie sourcesecurity.com.

Deși vandalismul și pictarea cu graffiti sunt semne vizibile ale infracțiunilor în stații de autobuz și de metrou, cei de la transporturi nu se axează pe asta. Gardurile și porțile, dar și supraveghere video pot combate aceste probleme. În schimb, siguranța și securitatea de zi cu zi a călătorilor care folosesc transportul în comun și al angajaților ar trebui să fie prioritatea cea mai mare. Pentru asta este necesară crearea unui mediu foarte sigur cu ajutorul unor semne adecvate, avertizări auditive și cu ajutorul tehnologiei, precum supravegherea video care oferă informații în cazul în care are loc un incident. Analiza video poate ajuta la alertarea personalului de securitate cu privire la comportamente suspecte, precum lăsarea nesupravegheată a unui bagaj sau pachet.

În Statele Unite sunt instalate multe camere video care monitorizează transportul în comun. Un autobuz lung de 9 metri are instalate de multe ori șase camere – două la ușa din mijloc și cea din față, încă două în autobuz și celelalte două în fața și în spatele autobuzului. Cele din față și din spate sunt montate pentru a verifica ce s-a întâmplat în caz de accident.

Vagoanele trenurilor sunt echipate cu două sau patru camere video pentru a monitoriza activitatea de pe interval. În stații sunt montate între 15 și 30 de camere cu unghi mare.

În zilele noastre, noile autobuze și vagoane sunt construite împreună cu camerele video și noile stații iau și ele în considerare securitatea de la începuturi. Infrastructurile mai vechi se pot dovedi o provocare în adăugarea măsurilor de securitate, dar asta nu înseamnă că sunt de neînvins.

Un raport recent legat de tehnologia folosită pentru securizarea transporturilor, realizat de Allied Market Research, numit „Transportation Security Technology Market by Transportation Mode and Application: Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2017-2025”, prevede că această piață care valora 33.130 milioane de dolari în 2017 va ajunge la 61.272,1 milioane de dolari până în 2025, având o rată de creștere anuală medie de 8% din 2018 până în 2025, scrie prnewswire.com.

Tehnologia de securitate pentru transporturi are aplicații în diferite segmente ale pieței precum transportul de bunuri, produse sau oameni care călătoresc. Această tehnologie este în mare parte folosită în securitatea aeroporturilor, de companiile de curierat, de gări, logistică, pentru securitatea porturilor și a obiectelor returnate. Cererea de echipamente de securitate pentru transport a crescut semnificativ, datorită securității crescute în timpul transportului.

Pentru securizarea lanțurilor de furnizare, tehnologia modernă ajută mult. Dar cel mai bun scaner care detectează explozibili este ineficient dacă personalul de securitate nu este bine antrenat sau dacă procesele de comunicare nu funcționează. Tehnologia poate ajuta la îmbunătățirea securității, dar oamenii sunt o legătură importantă, conform unei postări a lui Capt SB Tyagi de pe linkedin.com.

Share With: