HomeStiriBusiness & TehnologieSecret Service testează recunoașterea facială la Casa Albă
sistemele-de-securitate-bazate-pe-recunoasterea-faciala-pot-fi-pacalite

Secret Service testează recunoașterea facială la Casa Albă

Recunoașterea facială, între ultilitate și afectarea confidențialitățiiSecret Service, din Statele Unite, vrea să testeze recunoașterea facială împreună cu sistemul de supraveghere video al Casei Albe.

Secret Service al Statelor Unite a dezvăluit planuri de a testa recunoaștere facială pentru supravegherea video din jurul Casei Albe, cu scopul de identifica „persoane de interes” care ar putea reprezenta o amenințare pentru președinte. Documentul a fost publicat în septembrie, dar a fost dat publicității de către American Civil Liberties Union abia la începutul lunii decembrie, scrie theverge.com.

Documentul descrie un test care ar compara imaginile TVCI ale spațiilor publice ale Casei Albe cu bază de date cu imagini – în acest caz este vorba de angajați care s-au oferit voluntar pentru a fi urmăriți.

Începerea testului a fost programată să înceapă pe 19 noiembrie și să se încheie pe 30 august 2019. Pe timpul funcționării, înregistrările video care se potrivesc cu imaginile din baza de date vor fi salvate, apoi confirmate de evaluatori umani și în cele din urmă șterse.

Mai exact, toți angajații selectați s-au oferit să facă parte din acest proiect pilot. Dacă sistemul stabilește o potrivire între imagini, informații va fi păstrată pentru cercetare și dezvoltare până la sfârșitul programului pilot. Dacă nu este corectă, informațiile vor fi șterse. Alertele vor fi gestionate de Secret Service săptămânal, conform fedscoop.com.

Deși proiectul pilot va căuta doar fețele voluntarilor, persoanele care vor trece prin apropierea Casei Albe ar putea să fie recunoscute din greșeală de sistem. Tehnologia folosită de Secret Service poate înregistra imagini ale fețelor care se află la o depărtare de până la 18 metri. Documentul specifică faptul că persoanele care trec prin apropierea Casei Albe nu pot alege să nu le fie folosite fețele de către algoritmul de recunoaștere facială, dar dacă doresc pot evita zonele în care sunt montate camerele TVCI din jurul Casei Albe.

Share With: