HomeStiriBusiness & TehnologieProfile T de la ONVIF va permite folosirea compresiei H.265

Profile T de la ONVIF va permite folosirea compresiei H.265

Folosirea eficientă a lățimii de bandă și a spațiului de stocare este esențială pentru menținerea unui sistem de supraveghere video eficient.

Posibilitatea sistemului de management video de a oferi analiză, notificări în timp real pentru evenimente și detalii importante din imagini depinde de viteza și lățimea de bandă a rețelei. În industria de securitate fizică, formatul de compresie H.264 este cel mai folosit de companii, scrie sourcesecurity.com.

Compresia H.265, succesoarea H.264, va fi din ce în ce mai folosită pe viitor. Unele companii o folosesc deja. Beneficiile includ reducerea lățimii de bandă și a spațiului de stocare necesare. În unele cazuri rata de compresie este dublă față de H.264, iar calitatea imaginilor rămâne aceeași. Creșterea rate de compresie înseamnă o scădere a cerințelor de stocare, o mai mică folosire a lățimii de bandă și folosirea de mai puține switch-uri – toate astea reduc costul de deținere a sistemului. De asemenea, compresia H.265 reduce cu mult numărul de biți folosiți, ceea ce înseamnă că reduce din presiunea pusă pe dispozitivele hardware în momentul în care sunt vizionate imaginile video.

Este important ca tipul de compresie să fi suportat de toate componentele sistemului de supraveghere pentru ca să funcționeze adecvat: camere, computerele care rulează sistemul VMS și sistemul VMS.

În industria de securitate fizică, ONVIF lucrează la încorporarea specificațiilor necesare folosirii noilor formate precum H.265, dar nu se implică direct în crearea standardelor de compresie. Profile T, noul profil al ONVIF pentru supravegherea video va suporta noile formate de compresie, inclusiv H.265, precum și noi formate de compresie audio, cu posibilitatea de a include noi formate de compresie pe viitor fără a fi nevoie să se creeze un nou serviciu media.

Folosirea H.265 depinde mult de producătorii de VMS, hardware pentru servere, plăci video și camere, care trebuie să includă H.265 în produsele lor. Deși este prevăzută o adopție răspândită a compresiei H.265, furnizorii de componente ale sistemului de supraveghere video trec la compresia H.265 în mod inegal.

ONVIF crede că H.265 va deveni cel mai răspândit format de compresie și de aceea l-a inclus în noul profil video, Profile T.

H.265, poate reduce cu mult folosirea lățimii de bandă fără să compromită calitatea imaginilor video, promițând să fie o soluție pe termen lung de care industria de securitate are nevoie; cu toate acestea, tehnologia încă întâmpină anumite obstacole până când va putea fi adoptată la scară largă. Mulți producători de camere de supraveghere video au introdus camere care folosesc comprimarea H.265. Unii producători și-ai introdus propria soluție de reducere a consumului lățimii de bandă, ca Axis Zipstream, ca mod de a susține clienții care vor să cumpere mai multe camere de înaltă rezoluție pentru ca aceștia să nu fie împiedicați de constrângerile impuse de rețea, conform securityportal.ro.

Fredrik Svensson, membru în cadrul ONVIF a declarat în cardul unui interviu pentru SecurityInfoWatch că adoptarea standardului de compresie H.265 în industria de securitate durează deoarece trebuie integrat în toate părțile componente ale sistemului de securitate fizică – VMS, hardware-ul serverului, cardul pentru grafică și camera.

Se speră la o extindere mai rapidă a adoptării standardului H.265. În ciuda faptului că este un standard de compresie superior, ceea ce încetinește răspândirea lui ține de dezvoltarea sau creșterea tehnologiei și de cine deține drepturile de patentare și cum le folosește.

Tehnologia de compresie H.265 a fost dezvoltată inițial pentru dispozitivele electronice obișnuite, avantajele ei făcând-o ideală pentru securitatea fizică.

Share With: