HomeStiriBusiness & TehnologiePiața echipamentelor de supraveghere video continuă să crească în 2018

Piața echipamentelor de supraveghere video continuă să crească în 2018

O nouă cercetare a IHS Markit relevă că piața de echipamente de supraveghere video a crescut cu mai mult de 9% în 2017 și va continua să crească.

Conform unei noi cercetării a IHS Markit, piața globală de echipamente profesionale pentru supraveghere video a crescut cu peste 9 procente în 2017, ceea ce a reprezentat mai mult decât dublul creșterii pieței în 2016 (3,9 procente) și cu mult peste creșterea de 1,9 procente din 2015, scrie securitysales.com.

Firma de cercetare de piață atribuie creșterea acestei piețe creșterii achizițiilor de echipamente de către guverne pentru a lupta împotriva infracțiunilor și terorismului, precum și creșterii graduale a cheltuielilor sectorului privat pentru înlocuirea soluțiilor de supraveghere în domeniile comercial și retail.

IHS prevede și o creștere a cererii de camere de securitate în 2018 în conjuncție cu o mică eroziune a prețurilor, rezultând o creștere estimată a pieței de supraveghere video de 10,2% ce poate ajunge la 18,5 milirde la nivel global. Veniturile în acest domeniu continuă să crească, țările din top fiind Brazilia și India.

Jon Cropley, senior principal analyst, video surveillance, IHS Markit, spune că piața de supraveghere profesională din China, care generează 44% din veniturile globale, a crescut cu aproximatv 15 procente anul trecut, în timp ce piața globală, fără China, a crescut cu doar 5,5%. Creșterea mare din China se datorează investiției guvernului în proiecte de supraveghere a orașelor și eforturilor de a extinde aceste proiecte în zonele rurale înconjurătoare, scrie securityinfowatch.com.

Cele mai importante puncte ale analizei IHS includ:

– Deși rămâne o piață foarte fragmentată față de alte piețe, furnizorii de bază pentru echipamentele profesionale de supraveghere video se conturează mai bine. Primii 15 furnizori dețin 62% din veniturile globale în 2017.

– 62% dintre camerele vândute în 2017 au fost camere de rețea.

–  Serverele și DVR-urile care permit folosirea funcțiilor de deep learning, o nouă categorie din acest an, sunt un element important care alimentează ceea ce mulți se așteaptă să fie noua generație de analiză video ce folosește inteligența artificială. Acestea au reprezentat doar 1% din veniturile din 2017.

Share With: