HomeStiriBusiness & TehnologieO companie de asigurări din Japonia va folosi autentificarea biometrică pentru clienți

O companie de asigurări din Japonia va folosi autentificarea biometrică pentru clienți

Aflac, o companie de asigurări din Japonia va folosi autentificarea biometrică oferită de Nok Nok Labs pentru clienții săi.

Aflac, primul furnizor de asigurări pentru cei care se îmbolnăvesc de cancer, a semnat un parteneriat cu Fujitsu pentru a implementa Nok Nok™ S3 Authentication Suite, scrie lattice80.com.

Nok Nok Labs a anunțat că partenerul său, Fujitsu Limited, a implementat cu succes Nok Nok™ S3 Authentication Suite pentru Aflac Japan. Compania de asigurări are peste 15 milioane de clienți, a fost primul furnizor de asigurări care oferă asigurare împotriva afecțiunilor de cancer în Japonia. Începând cu decembrie 2018, clienții Aflac au putut utiliza autentificarea biometrică de pe dispozitivele mobile pentru a cere plata imediată pentru tratamentele de cancer, reducând semnificativ timpul și efortul necesare depunerii actelor necesare dovedirii dientității. Pacienții se pot loga cu ușurință și în siguranță și să proceseze o cerere de asigurare folosind orice tip de metodă de autentificare biometrică, precum amprenta și recunoașterea facială. Aplicația mobilă a Aflac oferă o experiență rapidă, fără probleme pentru utilizatori, împreună cu o securitate puternică care folosește standardul de autentificare global, FIDO.

Aflac este prima companie de asigurări japoneză care implementează o soluție certificată FIDO și am dori să continuăm colaborarea cu Nok Nok Labs pentru a o introduc în bănci, industria de asigurări și alte industrii”, spune Michihiko Ejiri, Vicepreședinte, Head of Portal Service Division, Service Technology Unit, Fujitsu Limited.

Sistemele care revendică banii din asigurări conțin informații vitale care trebuie să fie sigure și ușor accesibile”, spune Phillip Dunkelberger, CEO al Nok Nok. „O autentificare puternică și ușor de folosit permite pacienților să proceseze cererile cu o securitate robustă, dar cu o mai mică povară pentru utilizatorul final”, mai spune Dunkelberger, conform findbiometrics.com.

Conform anunțului, deși industria de asigurări este în urmă față de alte industrii în ceea ce privește adoptarea autentificării biometrice, nevoia de securitate și confidențialitate ar putea încuraja alte companii să urmeze exemplul celor de la Aflac. S3 Authentication Suite a fost implementată recent și de cea mai mare bancă din Japonia, iar Fujitsu este un pionier în domeniul plăților prin intermediul unor parteneriate cu organizații precum Japan Racing Association.

Share With: