HomeStiriBusiness & TehnologieÎncă un oraș din SUA vrea să interzică folosirea recunoașterii faciale
Recunoastere faciala pentru securitatea masinii

Încă un oraș din SUA vrea să interzică folosirea recunoașterii faciale

Recunoastere faciala pentru securitatea masiniiOrașul Oakland din SUA ia în considerare interzicerea folosirii recunoașterii faciale de către administrație. Și San Francisco și-a anunțat anterior aceeași intenție.

Orașul Oakland din Statele Unite ia în considerare interzicerea folosirii software-ului de recunoaștere facială de către departamentele orașului, inclusiv poliție. Cei care au propus această inițiativă spun că restricționarea folosirii recunoașterii faciale este necesară deoarece ar putea încălca drepturile omului și în special dreptul la intimitate, mai ales pentru persoanele de culoare, scrie sfchronicle.com.

Comisia consultativă pe teme de confidențialitate din Oakland a votat în unanimitate, săptămâna trecută, pentru a susține propunerea care va interzice folosirea software-ului de recunoaștere facială. Propunerea va amenda ordonanța referitoare la supravegherea video, care este în prezent în vigoare și va preveni departamentele administrative ale orașului de a adopta orice tehnologie de recunoaștere facială și să folosească informații obținute de un astfel de software.

Oakland are în prezent una dintre cele mai stricte ordonanțe cu privire la supraveghere video. Aceasta a intrat în vigoare în 2018 și impune ca orice propunere care implică supraveghere video să fie supusă unei discuții publice. Administrația orașului trebuie să producă rapoarte anuale referitoare la tehnologia de supraveghere folosită de diverse departamente.

Un studiu publicat de M.I.T. Media Lab în ianuarie 2018 a descoperit că software-ul de recunoaștere facială identificase incorect 35% dintre femeile de culoare. Universitatea Georgetown estima în 2016 că 117 milioane de americani se aflau în bazele de date de recunoaștere facială ale poliției. Studiul a descoperit că tehnologia de recunoaștere facială a poliției afecta disproporționat cetățenii afro-americani.

Și consiliul de supraveghere al orașului San Francisco a fost programat să voteze o politică similară care interzice folosirea tehnologiei de recunoaștere facială și necesită abordarea consiliului pentru instalarea de noi dispozitive de supraveghere de către departamentele orașului.

Ordonanța, care a fost introdusă de Aaron Peskin, vrea să impună limite stricte cu privire la în ce formă pot fi colectate informațiile biometrice colectate de diversele departamente ale orașului; cum și când sunt folosite și stabilește un aparat de supraveghere care să asigure transparența publică, conform securityportal.ro.

Așadar noua ordonanță reglementează folosirea informațiilor biometrice în așa fel încât ar putea ajunge și la interzicerea definitivă a colectării unor astfel de informații. Ordonanța definește tehnologia de supraveghere drept „orice software, dispozitiv electronic, sistem care utilizează un dispozitiv electronic, sau un dispozitiv similar folosit, creat sau destinat în principal colectării, reținerii, procesării sau împărtășirii de informații audio, electronice, vizuale, referitoare la locație, termice, biometrice, olfactive sau informații similare specific asociate cu, sau capabile să fie asociate cu orice grup sau individ.”

Share With: