HomeStiriBusiness & TehnologieImpactul analizei predictive asupra industriei de securitate
analiza-video-pentru-securitate-si-nu-numai

Impactul analizei predictive asupra industriei de securitate

cum-influenteaza-sistemele-de-stocare-supravegherea-videoAnaliza predictivă este folosită în mai multe sectoare de activitate printre care și în domeniul securității pentru a ajuta la prevenirea incidentelor.

Felul în care „big data” (cantități mare de informații colectate, care necesită prelucrare) revoluționa domeniul de business era discutat încă din 2015. Cu tote acestea, se discuta mai puțin despre posibilele implicații pe care le-ar putea avea supra securității și informațiilor. Informațiile obținute de pe social media, căutările de pe internet, obiceiurile de cumpărare și altele ar putea fi folosite pentru asigurarea unei mai mari siguranțe, dar vine cu riscuri la adresa intimității și a respectării drepturilor omului, conform fli.institute.

Un domeniu specific de aplicare a analizei predictive care în 2015 era în curs de apariție este anticiparea amenințărilor de securitate și a comportamentului infracțional. Încă de pe atunci, unele departamente de poliție analizau postările de pe Twitter și mesajele text pentru a anticipa infracțiunile și pentru a folosi algoritmi predictivi cu ajutorul cărora să decidă unde să trimită polițiștii în patrulare prin analizarea zonelor din oraș unde de obicei au loc anumite infracțiuni la anumite ore din zi.

Analiza predictivă în domeniul prevenirii terorismului și infracțiunilor vor avea un impact profund asupra societății și drepturilor democratice deoarece analiza predictivă este legată de corelare, nu cauzalitate. Asta înseamnă că deși algoritmii sunt foarte bine concepuți și oferă rezultate exacte, tot vor exista persoane nevinovate care se vor potrivi modelului căutat de algoritm prin pură coincidență. Analiza predictivă ar putea reduce semnificativ infracțiunile și acțiunile de terorism și prin urmare să facă lumea un loc mai sigur – dar numai dacă vom găsi modalități de a reduce riscul de folosire greșită și de efecte secundare nedorite.

Faptul că analiza predictivă este o tehnologie folosită de multe organizații de câțiva ani nu înseamnă neapărat că are rădăcini puternice în industria de securitate. Dar pe măsură ce din ce în ce mai multe organizații folosesc analiza predictivă pentru a el ajuta să devină proactive în orice domeniu de la securitate cibernetică la supraveghere video, furnizorii de soluții de securitate caută metode prin care să o implementeze, scrie securityinfowatch.com.

Steve Lasky, redactorul șef al revistei Security Technology Executive i-a pus mai multe întrebări lui Jeremy Scott, Strategic Alliances Program Manager al Milestone Systems Americas legate de evoluția analizei predictive și cum este implementată în industria de securitate.

Jeremy Scott spune că analiza predictivă legată de supravegherea video aproape depinde de situație, fiind o ramură a inteligenței artificiale. El spune că „Deseori când oamenii se gândesc la inteligența artificială, se gândesc la o mașinărie care gândește și asta este adevărat până la un punct. Dar există două gânduri în spatele inteligenței artificiale: crearea unui software inteligent pe baza unor algoritmi pentru analizarea informațiilor și apoi sunt utilizări în care mașinăria chiar „gândește” și ia decizii. Analiza predictivă este undeva între aceste două abordări.

Întrebat unde ar putea cel mai bine să fie folosită analiza predictivă în domeniul securității și dincolo de acest domeniu, Scott a spus că poate fi folosită în supravegherea orașului și în cadrul infrastructurilor de monitorizare ale orașelor inteligente precum traficul, mulțimi de oameni și alte evenimente.

Zion Market Research a publicat recent un raport privind piața de analiză predictivă pe baza soluțiilor software (colectarea și administrarea informațiilor, sisteme de suport pentru decizii, informații privind fraudele și securitatea, informații financiare, informații pentru clienți și altele). Cercetarea analizează perspectivele la nivel global, oferă o analiză cuprinzătoare și previziuni pentru perioada 2016-2022. Conform raportului, piața globală de analiză predictivă se așteaptă să depășească 10,95 miliarde de dolari până în 2022, scrie zmrnewsmagazine.com.

Raportul vine cu cele mai noi informații despre această industrie și viitoarele trenduri, permițând identificarea produselor și utilizatorilor finali care aduc o creștere a veniturilor și profit.

O parte dintre companiile care au un rol important pe piața globală de analiză predictivă sunt: Tableau Software Inc., Information Builders, Fair Isaac Corporation (FICO), and TIBCO Software Inc SAS Institute, Teradata Corporation, Acxiom Corporation, SAP SE, Microsoft Corporation și IBM Corporation.

Share With: