HomeStiriBusiness & TehnologieImaginile înregistrate de drone au nevoie de analiză video avansată
FLIR Systems achiziționează producătorul de drone Aeryon Labs

Imaginile înregistrate de drone au nevoie de analiză video avansată

FLIR Systems achiziționează producătorul de drone Aeryon LabsCantitatea de imagini video înregistrate de drone în cazul supravegherii video este dificil de procesat de către analiști fără ajutorul unor software de analiză video dedicate.

Pentru armată, supravegherea video cu ajutorul dronelor poate fi o binecuvântare, dar și un blestem. Avantajele unei supravegherii video din aer sunt evidente, indiferent dacă este vorba despre o suprafață foarte extinsă sau una restrânsă. Dronele pot supraveghea o casă, un deal sau un întreg mic orășel. Oferă imagini care nu ar putea fi obținute altfel și fără a reprezenta un risc pentru personal, conform governmentciomedia.com.

Problema imaginilor video colectate de drone constă în faptul că cineva trebuie să le vizioneze. În unele cazuri ar fi vorba de milioane de ore care ar putea să îi copleșească pe analiști, care nu ar putea să privească ore în șir și să continue să extragă informații importante.

În 2017, Pentagonul a lansat un proiect, numit Algorithmic Warfare Cross-Functional Team, care să folosească machine learning și tehnici de analiză big data. Provocarea lansată constă în folosirea deep learning și a rețelelor neuronale pentru a crea algoritmi care pot învăța mai bine să identifice oameni, obiecte și activități.

Astfel, Intelligence Advanced Research Projects Activity (pe scurt IARPA) a căutat să îmbunătățească analiza video automată prin intermediul unei provocări, mai exact un concurs cu premii, pentru a îmbunătății analiza video a imaginilor înregistrate de drone.

Deși concursul de anul trecut s-a încheiat, iar câștigătorii și-au primit premiile, nevoile IARPA nu au fost încă satisfăcute, conform fedscoop.com.

Anul trecut, această provocare cu premii a arătat că este o zonă de cercetare activă, dar problema încă nu a fost rezolvată”, spune managerul programului IARPA, Lars Ericson. Așa că agenția va mai organiza încă un concurs.

Această a doua repetare vrea să implice și mai mult comunitatea să îmbunătățească tehnicile necesare în ajutarea analiștilor să proceseze și să înțeleagă mari cantități de imagini pe care le primesc zilnic”, mai spune Ericson.

Încă odată, IARPA pune la bătaie premii de 50.000 de dolari pentru industrie și academicieni care să ofere algoritmi care pot detecta obiectele din imaginile video înregistrate de drone și algoritmi care clasifică aceste obiecte detectate.

Participanții au avut termen limită pentru înscrieri 1 aprilie, iar câștigătorii vor fi anunțați în mai.

Share With: