HomeStiriBusiness & TehnologieIBM vrea să patenteze un sistem blockchain pentru securitatea dronelor

IBM vrea să patenteze un sistem blockchain pentru securitatea dronelor

IBM vrea să patenteze un sistem care va folosi tehnologia blockchain pentru a oferi confidențialitate și securitate dronelor.

U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) a precizat într-o informare publicată pe 20 septembrie că IBM vrea să patenteze un sistem care va folosi tehnologia blockchain pentru a oferi confidențialitate și securitate dronelor, scrie dronelife.com.

IBM nu este singura dintre companiile producătoare de tehnologie care vor să ofere soluții tehnologice pentru drone. IBM vrea să ofere soluția sub formă de patent. Pe măsură ce dronele devin din ce în ce mai integrate în spațiul comercial și cel al companiilor din domenii precum asigurări, agricultură, livrări, media, situații de urgență și altele.

IBM este renumită și pentru cercetarea în domeniul tehnologiei blockchain. conform documentelor făcute publice, IBM a aplicat pentur prima dată pentru obținerea patentului în martie 2017, scrie cnn.com.

Tehnologia blockchain ar putea fi folosită pentru a stoca informații despre zborurile dronelor, în special când este foarte posibil să apară un risc de seucritate, asigurându-se că cei care reglementează și verifică spațiul aerian pot supraveghea numărul tot mai mare de drone care sunt folosite.

Informațiile incluse pot fi legate de tiparul de zbor al dronelor, înclusiv locația, producătorul și modelul, orice comportament bizar, condițiile de vreme și distanța față de zonele restricționate.

Determinarea riscurilor ar putea fi realizată de algoritmi de analiză sau cu ajutorul inteligenței artificiale. Acestea ar opera în afara sistemului blockchain și ar fi incluse în interfața acestuia prin intermediul unor contacte smart.

Share With: