HomeStiriBusiness & TehnologieGoogle face schimbări în domeniul smart home și anunță integrări cu dispozitive Nest

Google face schimbări în domeniul smart home și anunță integrări cu dispozitive Nest

Google redenumește dispozitivele pentru acasă care folosesc Google Assistant și anunță integrarea lor cu dispozitivele Nest.

În cadrul conferinței dezvoltatorilor Google, compania a anunțat extinderea gamei de dispozitive Assistant și a redenumit-o. Noul Nest Hub Max este o versiune a Google Home Hub în format de 10 inci cu funcții suplimentare. Întreaga gamă de dispozitive Assistant va trece sub marca Nest. Așa că Home Hub va fi numit Nest Hub și așa mai departe, precizează arstechnica.com.

În afară de asistentul virtual de la Google, Nest Hub Max are și un sistem de control smart home care permite utilizatorului să ceară asistentului de voce s aprindă luminile inteligente, să ajusteze termostatele și să dea drumul la muzică, totul folosind un singur dispozitiv. Dispozitivul permite și controlarea dispozitivelor compatibile precum încuietorile smart.

Dispozitivul care acum se numește Nest Hub nu avea o cameră, dar Google a schimbat asta pentru Nest Hub Max. Mica cameră care este situată deasupra ecranului poate funcționa la fel ca o cameră de securitate pentru acasă de la Nest. Multe dintre funcțiile standard ale camerelor Nest pot fi folosite, inclusiv alertele de detecție a mișcării și cele care generează o alertă când camera detectează o persoană necunoscută în casă. Camera mai poate fi folosită și pentru apeluri video cu Google Duo, o aplicație de videochat a Google care poate fi folosită pe diferite dispozitive, inclusiv dispozitive iOS și orice PC care are un browser Chrome.

Integrarea dispozitivelor Google cu cele de la Nest ar putea avea unele aspecte negative pentru entuziaștii smart home. Compania a dezvăluit și că începe un program, numit Works With Nest, care să permită împărtășirea de informații între dispozitivele și aplicațiile conectate, dar numai pentru câțiva parteneri, spune Rishi Chandra de la Google pentru Variety, scrie engadget.com.

Această schimbare va strica serviciul IFTTT al Google, care va fi înlocuit de Google Assistant, însă vor apărea probleme dacă Google Assistant nu se va ocupa de anumite funcții sau dispozitive.

Aceste schimbări nu pot fi mereu evitate și ar putea fi importante când intimitatea smart home devine o problemă importantă.

De asemenea, camerele Nest Cam și Dropcam nu vor mai înregistra imagini video fără a folosi led-ul. Vestea are avantaje și dezavantaje, scrie techradar.com.

În timp ce camerele Nest înregistrează imagini video, nu va putea fi controlat de utilizatori led-ul care avertizează persoanele din fața camerei că sunt filmate. Ce considerat bine la această măsură este că persoanele din fața camerelor vor ști întotdeauna când sunt sau nu filmate și nu va permite proprietarului să spioneze pe cineva (ca în cazul unor gazde AirBnB care au fost prinse că își spionau vizitatorii). Un alt aspect important este că utilizatorii vor ști dacă un hacker a obținut accesul la cameră dacă lumina verde este aprinsă când nu ar trebui.

Dezavantajul pe care îl creează este legat de faptul că ar putea alerta hoții, iar aceștia ar putea să evite câmpul vizual al camerei, să își întoarcă spatele la cameră și între timp să sustragă un obiect sau chiar să dea „din greșeală” peste cameră și astfel să o dărâme. O soluție ar fi folosirea mai multor camere pentru a vedea imaginile din mai multe unghiuri.

Share With: