HomeStiriBusiness & TehnologieDronele folosesc inteligența artificială pentru a depista comportamentul violent în mulțime VIDEO
dronele-folosesc-inteligenta-artificiala-pentru-a-depista-comportamentul-violent-in-multime-video

Dronele folosesc inteligența artificială pentru a depista comportamentul violent în mulțime VIDEO

dronele-folosesc-inteligenta-artificiala-pentru-a-depista-comportamentul-violent-in-multime-videoFolosirea inteligenței artificiale pentru identificarea comportamentelor violente are o exactitate care poate fi pusă la îndoială, dar ilustrează cum poate aceasta să automatizeze supraveghere video.

Inteligența artificială poate fi folosită în multe aspecte, spre exemplu oprirea coliziunii dronelor sau folosirea acestora pentru identificarea balenelor. Aplicațiile care combină inteligența artificială cu dronele există din abundență și schimbă în bine mai multe industrii, scrie dronelife.com.

Cu toate acestea, este nevoie de grijă în dezvoltarea de algoritmi capabili să ia decizii care afectează oamenii. Luna aceasta, o cercetare realizată la Universitatea Cambridge, National Institute of Technology și Indian Institute of Science din India a atras atenția asupra unor probleme etice.

Într-o lucrare intitulată „Eye in the Sky”, cercetătorii prezintă un o dronă cu patru rotoare, Parrot AR, care trimite imagini video pentru o analiză în timp real. Algoritmii analizează imaginile și observă pozițiile în care stau oamenii. sistemul poate recunoaște anumite gesturi și posturi care au fost desemnate ca fiind violente. Au fost sugerate cinci posturi ale corpului pentru: a sugruma, a lovi cu pumnul, a lovi cu piciorul, a împușca și a înjunghia.

În teorie este considerată o idee foarte bună deoarece poate ajuta agenții de securitate și echipele de intervenție să ajungă mai repede la locul producerii unui incident, dar problema constă în definirea violenței și în pregătirea sistemului de inteligență artificială ca să o recunoască cu exactitate. Nu se dorește ca depistarea violenței să depășească această limită și să se transforme în alt tip de supraveghere.

Noul proiect al oamenilor de știință din Marea Britanie și India ilustrează posibilitatea folosirii tehnologiei pentru identificarea comportamentului violent în mulțimi de oameni cu ajutorul dronelor echipate cu camere video, scrie theverge.com.

Parrot AR, drona folosită de cercetători transmite imaginile video pe telefonul mobil prin intermediul unei conexiuni de internet, unde sunt analizate cu ajutorul unui algoritm ce folosește inteligența artificială pentru a identifica cele cinci posturi considerate ca făcând parte din comportamentul violent.

Cercetătorii au precizat că ar trebui să fim rezervați cu privire la curatețea detecței. sistemul a funcționat cu o acuratețe de 94% în identificarea posturilor violente ale corpului, dar dacă numărul persoanelor din imagini cresc, acuratețea scade ( la 79% când analizează posturile a 10 persoane).

Cercetătorii care lucrează în domeniul inteligenței artificiale precizează deseori că exisă o mare diferență între testele pregătite de ei și cazurile din lumea reală. În cazurile reale, imaginile video sunt de multe ori neclare, mulțimea de oameni este de multe ori mai mare și acțiunile oamenilor pot fi interpretate greșit.

 


 

 

 

Share With: