HomeStiriBusiness & TehnologieDe ce ar trebui integratorii de sisteme de securitate să adopte tehnologia cloud

De ce ar trebui integratorii de sisteme de securitate să adopte tehnologia cloud

Sistemele de servicii cloud pot satisface nevoile în schimbare ale pieței de sisteme de securitate care devin din ce în ce mai conectate.

Pentru a trece la tehnologia cloud, în domeniul sistemelor de securitate, există mai multe motive, conform sourcesecurity.com.

Iată șase motive pentru a adopta tehnologia cloud:

Tehnologia cloud este o oportunitate de a oferi servicii de gestionare, dar și pentru a genera venituri mai stabile în același timp. Oferirea de servicii pe bază de abonament, integratorii își pot crește mai repede afacerea prin crearea de venituri lunare.

Oferirea de servicii de gestionare creează o relație mai implicată între integratori și clienți, ceea ce poate ajuta la păstrarea acestora pe o perioadă mai îndelungată. Asta este rezultatul a trei factori. Primul, clienții care achiziționează servicii administrate de integratori se angajează pentru o anumită perioadă, care ajută la dezvoltarea unei relații de business continuă. Al doilea, oferirea de servicii gestionate creează oportunitatea de a atrage mai mulți clienți. Al treilea, clienții care achiziționează servicii gestionate de integrator tind să continue să folosească abonamentul, față de cei care cumpără produsele individual, și le crește loialitatea față de integrator.

Profitul generat este mai mare deoarece creează oportunitatea de achiziționare împreună a serviciilor și tehnologiilor.

Este mai ușor de oferit servicii de gestionare deoarece serverele tradiționale necesită angajarea mai multor tehnicieni.

Rezolvarea problemelor în mod proactiv, înainte de a se produce. Platformele de servicii cloud oferă informații și abilitățile necesare pentru ca integratorii să își mulțumească clienții cu servicii fără probleme.

De asemenea, crește și valoarea adăugată afacerii. Platformele cloud ajută integratorii să administreze mai multe site-uri de la distanță.

Cloud computing, software ca serviciu (SaaS) și serviciile administrate continuă să populeze industria de securitate fizică. Pe măsură ce integratorii trec la zona de rețele și tehnologia informației, adoptarea cloud-ului pentru găzduire este o prioritate principală din cauza eficienței, protecției și scalabilității inerente și a accesibilității acestui sistem de administrare a securității fizice, conform securityportal.ro.

Securitatea cibernetică a mediului de cloud este principala îngrijorare a personalului IT sau a celor care administrează rețelele. Cloud computing oferă o serie de avantaje:

1. Securitatea este fortificată – design-ul pe mai multe nivele al cloud-ului produce securitate a datelor și acces la acestea cu măsuri de protecție suplimentare.

2. Nu folosește niciodată numele de utilizator și parolele setate din fabrică – fiecare sistem are atribuit o parolă unică. Autentificarea în doi pași, criptarea și certificarea SSL în sistemele de administrare a securității păstrează informațiile în siguranță.

3. Recuperarea informațiilor în cazul unui dezastru – o soluție de control acces SaaS poate elimina riscul de a pierde informațiile din cauza neglijenței sau pentru că nu este timp pentru un backup regulat al bazei de date. Un produs de încredere poate oferi informațiile în cazul în care baza de date primară nu mai poate fi operată deoarece informațiile există stocate în altă parte și pot fi readuse online.

Share With: