HomeStiriBusiness & TehnologieCum schimbă inovațiile piața de supraveghere video

Cum schimbă inovațiile piața de supraveghere video

cererea-de-echipamente-de-securitate-pentru-scolile-din-sua-va-creste-putinApariția camerelor IP este o inovație care a adus și o schimbare majoră a industriei: trecerea de la sisteme izolate la platforme de integrare. O altă tehnologie în curs de evoluție este inteligența artificială.

Fredrik Nilsson, vicepreședinte al Axis Communications pentru cele două americi, amintește cum a început trecerea de la analog la IP, în 2006, cu companii pentru care securitatea era doar încă un proiect, nu un scop principal. Noile companii care au intrat pe piață au recunoscut această oportunitate și s-au concentrat în special pe noua tehnologie, conform forbes.com.

Companiile care dominau piața de camere IP în 2006 erau GE și Panasonic, dar această listă arată foarte diferit astăzi. Liderii de atunci au fost înlocuiți de furnizori de supraveghere mai specializați care schimbă industria prin inovare: Astfel industria a trecut la o abordare pe bază de platformă. Însă cum arată această platformă? Se bazează pe integrare – o schimbare radicală față de abordarea din 2006. O nouă gamă de camere IP și software de video management au apărut de atunci folosind o abordare pe bază de platformă.

Apoi în 2008, companiile producătoare de camere IP, printre care și Axis Communications, s-au unit pentru a forma ONVIF, o nouă platformă unificată deschisă oricărei companii care dorește să se alăture. Efortul a fost făcut mai ales pentru a duce la trecerea de la supravegherea video analog la IP și la beneficiul de a reduce riscurile, costurile și timpul de a comercializa produsele prin consolidarea pieței.

În plus, trendul dispozitivelor Internet of Things face ca companii mari precum Amazon, Microsoft și Google să se alăture trendului pe bază de platformă. Aceste companii nu mai vin cu produse izolate ci noi platforme care pot fi utilizate. Crearea unor soluții care folosesc o platformă reprezintă o abordare din care câștigă și furnizorul și distribuitorul și integratorul și reprezintă un avantaj competitiv.

O altă tehnologie care schimbă în prezent industria de supraveghere video și nu numai este inteligența artificială. Aceasta poate fi aplicată unei game largi de aplicații, soluții la o gamă largă de provocări. Pentru analiza video, deep learning a accelerat evoluția tehnologiei, în special legat de detecția exactă. Analiza video care folosește inteligența artificială permite recunoașterea, extragerea, clasificarea și indexarea obiectelor – activități care pot duce la progresul diferitelor aplicații de business și securitate prin posibilitatea de a căuta, verifica și acționa ca urmare a imaginilor video, conform securitytoday.com.

Când a apărut analiza video aceasta a fost creată pentru a alerta și a elimina nevoia de monitorizare activă din partea oamenilor. Cu toate acestea, aceste soluții de monitorizare nu au reușit să elimine total implicarea omului în supraveghere video deoarece rezultatele nu erau întotdeauna exacte. O abordare alternativă adoptată de alte soluții a fost să mențină și să maximizeze implicarea umană în procesul de supraveghere video prin intermediul unor soluții interactive.

Introducerea deep learning a revoluționat analiza video ducând la capacități de detecție mai exacte și la o alertare mai precisă. cererea de analiză video de înaltă calitate, printre altele, a dus și la dezvoltarea de camere mai sofisticate precum și o adopție mai mare de camere care să optimizeze alertele în timp real.

Cercetările curente legate de dezvoltarea analizei video se axează pe reducerea costului de procesare. Inovatorii de soluții ar trebui să ia în considerare îmbunătățirile continue aduse tehnologiei camerelor, creșterea disponibilității imaginilor de înaltă rezoluție și a analizei video puternice pe baza deep learning și să decidă ce tip de model ar putea ține în frâu costurile: procesarea la nivel de dispozitiv sau cea centralizată?

Share With: