HomeStiriBusiness & TehnologieCum protejează folia de aluminiu cheia împotriva hoților de mașini

Cum protejează folia de aluminiu cheia împotriva hoților de mașini

Cheia electronică care deschide ușile mașinii de la distanță poate fi protejată cu o folie de aluminiu pentru a împiedica furtul mașinii sau din autoturism.

Un fost agent FBI, expert în securitate cibernetică sfătuiește oamenii să își protejeze cheile mașinilor prin izolarea semnalului cu ajutorul unei folii de aluminiu. „Deși nu e ideal, este modul cel mai puțin costisitor”, sune Holly Hubert, fost agent FBI, scrie freep.com.

Acum Hubert este CEO al GlobalSecurityIQ și sugerează clienților să achiziționeze o pungă numită „Faraday bag” pentru a proteja semnalul trimis de cheie.

Vehiculul mereu așteaptă să primească semnalul dat de cheie. Hoții pot cumpăra dispozitive care să amplifice semnalul acesteia sau chiar să copieze codul cheii pentru a accesa vehiculul.

În alte țări, hoții s-au folosit deja cu succes de acest tip de dispozitive pentru a capta sau amplifica semnalul cheii fără fir aflată în casă, pentru ca apoi să plece cu mașina din fața casei.

Moshe Shlisel, CEO al GuardKnox Cyber Technologies a precizat că nu ar trebui să fim nevoiți să acoperim cheile cu folie de aluminiu. „Producătorii de mașini trebuie să găsească o modalitate prin care nimeni nu poate copia mesajele și comunicațiile dintre cheie și vehicul”, citează usatoday.com.

Acasă, Shlisel își ține cheia într-o cutie de metal care are folie de aluminiu în jurul ei pentru protecție suplimentară. În buzunar își ține cheia de Ford F-150 într-un mic buzunar care are stofă la exterior și folie la interior.

Share With: