404 Not Found


nginx
Cum poate fi folosită tehnologia LIDAR în industria de securitate - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieCum poate fi folosită tehnologia LIDAR în industria de securitate
Beneficiile folosirii tehnologiei LIDAR în industria de securitate

Cum poate fi folosită tehnologia LIDAR în industria de securitate

Beneficiile folosirii tehnologiei LIDAR în industria de securitateTehnologia LIDAR poate fi folosită în industria de securitate și în alte aplicații decât operarea de roboți și drone autonome.

Sistemele LIDAR au posibilitatea de a sublinia potențialele amenințări în timp ce garantează anonimitatea oamenilor și obiectelor care nu reprezintă un risc, scrie securitysales.com.

Majoritatea sistemelor de securitate și monitorizare din zilele noastre au fost create în jurul tehnologiei camerelor, ceea ce are propriile beneficii și dezavantaje. Dar publicul devine din ce în ce mai îngrijorat cu privire la modul în care unele tehnologii noi, precum recunoașterea facială, sunt folosite pentru supraveghere.

Deoarece companiile vor să adopte cele mai noi tehnologii de securitate pentru a asigura siguranța oamenilor, confidențialitatea trebuie să fie unul dintre aspectele importante care sunt luate în considerare. Tehnologia LIDAR poate ajuta companiile să își securizeze locațiile, să își protejeze bunurile și în același timp, să respecte intimitatea oamenilor.

Deși tehnologia LIDAR a fost recunoscută la scară largă pentru activarea vehiculelor care se conduc singure, aceasta poate servi și ca „ochi” pentru o gamă largă de roboți, drone, senzori de drum și sisteme de securitate. Spre deosebire de alte tehnologii unde datele biometrice ale tuturor persoanelor sunt captate și stocate, chiar dacă nu sunt implicate într-un incident de securitate, LIDAR permite supravegherea anonimă. De asemenea, când tehnologia LIDAR este adăugată la sistemul de securitate, reduce alarmele false datorită capacității avansate de detecție a obiectelor. Această detecție a obiectelor permite companiilor și să clasifice diferitele tipuri de amenințări pentru a răspunde în mod adecvat când se declanșează alarma.

Datorită felului în care evoluează tehnologia de securitate în ultima perioadă este ușor ca unele tehnologii să fie trecute cu vederea. De la machine learning și analiză video avansată la sisteme de recunoaștere facială și robotică, piața pare să fie plină de produse care promit să revoluționeze operațiunile de securitate zilnice ale organizațiilor mari și mici, conform securityinfowatch.com.

O tehnologie inovativă care nu a prea fost băgată în seamă este detecția luminii și a distanței, cunoscută pe scurt ca LIDAR. Soluțiile LIDAR folosesc lasere pentru a măsura lumina reflectată de un obiect pentru a crea o imagine 3D a unei zone. Această tehnologie reprezintă un potențial uriaș pentru aplicațiile de securitate.

Derek Frome, Director de marketing al firmei Ouster, prezintă anul acesta la conferința GSX un senzor activ de iluminare care transmite lumină și permite utilizatorului să reconstruiască un mediu în mare detaliu, indiferent dacă este noapte sau zi.

Conform lui William Muller, Director al departamentului de dezvoltare a afacerii la compania Cepton Technologies, care expune pentru prima dată în cadrul GSX, tehnologia LIDAR oferă o serie de informații despre fiecare mediu. Spre exemplu, mărimea, direcția și viteza obiectelor cu exactitate la centimetru care nu este posibilă folosind alte tehnologii. De asemenea, Muller explică faptul că tehnologia LIDAR emite doar lumină spre deosebire de tehnologiile radar și microwave care emit frecvențe de un anumit tip.

Pe lângă prezentarea soluției sale la GSX, Cepton a anunțat un nou parteneriat cu CNL. Sub acest parteneriat, Helius, rețeaua inteligentă LIDAR va fi integrată cu software-ul PSIM al celor de la CNL pentru a permitea automatizarea detecției, urmăririi, intensificării amenințărilor în timp real.

Ouster nu și-a integrat senzorii LIDAR cu alte componente hardware sau software de pe piață. Însă Frome spune că unii instalatori de sisteme de securitate au integrat tehnologia lor cu sisteme de camere și alte produse, precum alarme de proximitate printre altele.

Share With: