Cisco Meraki reduce impactul infrastructurii de supraveghere video
Acum mai bine de zece ani, Cisco s-a lansat pe piața de securitate fizică, iar astăzi compania vine cu camere de supraveghere video care nu folosesc infrastructura tipică unui sistem de supraveghere video dedicat unei organizații.
Acum mai bine de zece ani, Cisco, unul dintre furnizorii de top de tehnologie IT, a intrat pe piața de securitate fizică prin lansarea propriei game de soluții de supraveghere video de rețea. Asta a fost aproape în același timp în care adopția de produse IP a început să capete teren cu adevărat, iar intrarea pe piață a Cisco a fost o confirmare pentru mulți că perioada de înflorire pentru analog se sfârșise, relatează securityinfowatch.com.
Industria de supraveghere video de astăzi rămâne la fel de fragmentată ca atunci când Cisco a făcut prima incursiune în acest domeniu și companiile caută o mulțime de alte moduri, dincolo de IP, de a se diferenția de competiție și pentru a îmbunătății experiența utilizatorilor.
Cisco a fost relativ neobservată în ultimii câțiva ani în domeniul securității fizice, dar încearcă să își facă din nou simțită prezența prin lansarea camerelor MV22 și MV72, precum și al noului instrument de analiză MV Sense. Noile soluții vin de la Meraki, care a fost achiziționată de Cisco în 2012.
Meraki este o companie de tehnologie înființată în 2006 care s-a axat pe wireless mesh networking. Pe măsură ce compania a crescut, fondatorii și-au dat seama că oamenilor le plăcea cel mai mult, în afara comunicațiilor wireless mesh, infrastructura cloud de management care le permitea să gestioneze și să controleze toate punctele de acces fără fir, conform lui George Bentinck, Product Manager for Camera Systems, Cisco Meraki.
Bentinck spune că filozofia principală a Meraki este simplificarea sistemelor complexe fără a le face mai slabe sau fără a elimina funcții. El mai spune că totul este administrat prin intermediul infrastructurii cloud, fără a exista nimic în plus.
MV Sense este o suită de algoritmi machine learning integrați în camere care permit clienților să își seteze propriile aplicații de analiză personalizate.
Sistemul propus de Cisco Meraki este un ecosistem TVCI închis, care nu se integrează cu alte dispozitive de la alte companii.
Bentinck a precizat că este dificil, nu imposibil, să integreze componente ale altor companii. În plus, compania nu suportă alte camere în infrastructura cloud a companiei. Spre exemplu, nu suportă ONVIF pentru nici unul dintre produsele sale și nici nu este în planurile de viitor.
Echipele IT de astăzi au ca sarcină nu doar securizarea rețelei – care este o provocare destul de mare de una singură – dar și asigurarea siguranței fizice. O nouă generație de camere de securitate schimbă felul în care ne gândim la supravegherea video, cu sisteme care pot fi administrate prin intermediul unui panou web care nu necesită folosirea de servere sau software suplimentare, conform districtadministration.com.
Astfel, Cisco Meraki va difuza o înregistrare video în care va demonstra modul în care camerele de securitate inteligente pot ajuta școlile să își păstreze în siguranță studenții.
Camerele de securitate Cisco Meraki MV vor fi prezentate live pe internet, demonstrând cum pot fi implementate în școli pentru a asigura securitatea și siguranța elevilor.
Conform districtadministration.com, webcast-ul este destinat administratorilor interesați de camere de supraveghere sau securitate fizică și va avea loc pe 17 ianuarie 2019.