HomeStiriBusiness & TehnologieCel mai sigur oraș din România va continua să instaleze camere de supraveghere

Cel mai sigur oraș din România va continua să instaleze camere de supraveghere

Oradea a fost declarat cel mai sigur oraș din România, dar autoritățile vor să continue instalare de camere de supraveghere.

Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro în 2016, a desfășurat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 un studiu complex asupra siguranței vieții în 42 de orașe din România, preciza acum doi ani bihon.ro.

Conform cercetării, la care au participat 93.532 români din toată țara, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță. Clasamentul continuă cu Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. Capitala României se clasează abia pe poziția a noua, iar Ilfov pe a zecea.

Sute de camere de supraveghere vor împânzi în următorii ani străzile şi parcurile din Oradea. Nu mai puţin de 440 de astfel de aparate se vor adăuga celor 160 existente. Autorităţile sunt convinse că în acest fel vor fi mult mai uşor de identificat autorii unor infracţiuni ori vor fi descurajate actele de vandalism. Poliţiştii recunosc că au rezolvat mai multe cazuri cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, relatează capital.ro.

Odată cu utilizarea camerelor de supraveghere a scăzut foarte mult infracţionalitatea stradală, faptele cu violenţă petrecute în stradă, dar şi distrugerile şi furturile de pe domeniul public. 2018 a fost al şaptelea an la rând în care scade infracţionalitatea sesizată“, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Utilitatea sistemelor de supraveghere a determinat autorităţile să aloce peste 3 milioane de lei pentru triplarea numărului de camere. 440 vor fi montate în oraş în următorii trei ani.

Ca urmare a solicitărilor direcţiilor din cadrul Primăriei municipiului Oradea pentru creşterea numărului de camere video în parcuri, obiective nou construite cât şi previzionarea instalării acestora în viitoarele parcări, centre de cartier şi în zonele de creştere a mobilităţii urbane, este necesară suplimentarea necesarului de camere de la 360 bucăţi prevăzute iniţial la 600. Drept urmare, noua valoare estimată pentru încheierea unui acord cadru cu un operator economic de furnizare a a 600 de camere video şi serviciile aferente de mentenanţă, inclusiv utilizarea reţelei de date video, în scopul asigurării semnalului video la dispecetarul din cadrul Poliţiei municipiului Oradea este de 3.164.040 lei fără TVA”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii de consiliu local care reglementează achiziţia, conform bihon.ro.

Share With: