404 Not Found


nginx
Când supravegherea încalcă drepturile omului - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieCând supravegherea încalcă drepturile omului

Când supravegherea încalcă drepturile omului

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că preacticile de supraveghere ale guvernului britanic au încălcat legile drepturilor omului.

Marea Britanie a încălcat drepturi ale omului când agenția de spionaj GCHQ a realizat o operațiune de spionaj în masă care a fost expus de Edward Snowden, a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului, relatează telegraph.co.uk.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a spus că agenția de spionaj a încălcat dreptul la intimitate și a ignorat măsurile de protecție a supravgherii video când au cules informații și au interceptat conversații online private în masă. Judecătorii au decis că agențiile de spionaj britanice nu au încălcat legile când au împărtășit informațiile colectate cu guverne străine, precum cel al Statelor Unite.

Curtea este o instituție care face parte din Consiliul Europei, nu din Uniunea europeană, și are 47 de state membre.
Agențiile de spionaj britanice au fost date în judecată anul trecut în noiembrie. Plângerile depuse împotriva agențiilor de spionaj britanice s-au axat pe trei aspecte: interceptarea în masă a comunicațiilor; împărtășirea de informații cu agențiile străine și obținerea de informații legate de comunicații de la furnizorii de servicii, scrie techcrunch.com.

Un alt caz îl reprezintă supravegherea video. Conform unui raport recent de investigații, IBM ar fi ajutat poliția din New York să testeze tehnologie de supraveghere video care verifică trecătorii în funcție de anumiți factori, printre care și etnia, scrie care2.com.

Deși poliția din New York nu mai folosește tehnologia IBM pentru a scana rapid mulțimea cu ajutorul unor camere secrete, există multe întrebări legate de motivul pentru care poliția a folosit-o în perioada 2012-2016 și de ce IBM a fost de acord să facă asta.

BM a primit în afară de bani și un centru pentru testarea tehnologiei. Imaginile erau transmise către IBM pentru ca compania să continue să își îmbunătățească serviciul.

Un reprezentant al poliției a declarat că de fapt noua tehnologie nu a fost folosită deloc. Însă supravegherea video a fost realizată în secret, fără ca locuitorii orașului să știe.

Share With: