HomeStiriBusiness & TehnologieCamerele de supraveghere folosite pentru monitorizarea urșilor polari
Camerele de supraveghere folosite pentru monitorizarea urșilor polari

Camerele de supraveghere folosite pentru monitorizarea urșilor polari

Camerele de supraveghere folosite pentru monitorizarea urșilor polariCamerele inteligente de supraveghere de la Bosch sunt folosite pentru supraveghere unei zone de extracție a petrolului din Alaska.

Caelus Natural Resources Alaska produce petrol pe o suprafață de 24.000 de metri pătrați, creată de om și acoperită de pietriș. Zona de forare Oooguruk se află la câteva sute de kilometri la nord de Cercul Arctic. Zona de forare este situată în drumul parcurs de urșii polari când aceștia migrează. Sistemul video asigură siguranța oamenilor și a animalelor, 24/7 în condiții extreme, scrie boschsecurity.com.

Zona de forrare Oooguruk este o locație importantă pentru Caelus Natural Resources Alaska. Din 2008 au fost produse peste 30 de milioane de butoaie cu petrol în această zonă de forare a țițeiului, dar aceasta este frecventată de urșii polari. Un sistem inteligent de securitate ajută la depistarea lor. Tehnologia trebuie să recunoască animalele cât mai repede posibil și să funcționeze cu încredere, scrie securityinformed.com.

Asta necesită înfruntarea condițiilor extreme de la nordul Cercului Polar. Aici temperaturile pot ajunge la minus 40 de grade Celsius și două luni din fiecare an sunt pline de întuneric. Prin urmare, este folosit un sistem de securitate inovativ al Bosch.

Scopul nostru fundamental este protecția personalului și al urșilor polari și vrem să facem asta într-un mod care are cel mai mic impact asupra urșilor polari”, explică John Hellén, manager al departamentului de Sănătate, Siguranță și Mediu al Caelus Natural Resources Alaska, LLC.

Camera folosită de Bosch este MIC IP fusion 9000i. Aceasta combină un design robust cu analiza video inteligentă și a fost creată special pentru a fi folosită în condiții extreme. Unsprezece astfel de camere au fost instalate deja, urmând să mai fie instalate încă cinci astfel de camere.

Urșii polari pot fi identificați din timp de camerele de supraveghere datorită tehnologiei de imagistică termică. Imediat ce urșii polari sunt recunoscuți de camerele Bosch se declanșează funcția de urmărire, iar personalul este anunțat. Astfel, măsurile de siguranță necesare pot fi luate rapid și eficient.

John Hellén mai spune că nu mai este cazul ca cineva să urmărească imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a vedea urșii polari.

Share With: