HomeStiriBusiness & TehnologieCamerele de purtat sunt văzute ca un avantaj pentru polițiști și pentru cetățeni

Camerele de purtat sunt văzute ca un avantaj pentru polițiști și pentru cetățeni

Poliția din statul american Massachusetts vrea să echipeze polițiștii cu camere de purtat. Proiectul pilot este văzut ca un avantaj pentru polițiști, dar și pentru cetățeni.

Poliția statului Massachusetts din SUA a lansat un program pilot de echipare a polițiștilor cu camere de purtat. Aproximativ 100 de polițiști vor testa dispozitive de la mai mulți furnizori, timp de șase luni, a declarat colonelul Kerry A. Gilpin, superintendent al departamentului, pe 4 februarie, precizează bostonglobe.com.

„Camerele de purtat oferă potențialul de a aduce un nou nivel de siguranță, transparență și documentare exactă pentru zecile de mii de interacțiuni pe care personalul nostru le are cu publicul în fiecare an”, a declarat Gilpin.

Poliția statului Massachusetts a dezvăluit pentru prima dată planuri legate de folosirea camerelor de purtat primăvara trecută ca urmare a unor serii de scandaluri legate de ore suplimentare fals înregistrate și modificarea rapoartelor de arestare pentru fiica unui judecător.

Programul pilot vrea să asigure o mai bună responsabilitate a interacțiunilor polițiștilor cu publicul, să îi ajute pe polițiști să documenteze mai exact acțiunile suspecților și să îmbunătățească siguranța polițiștilor.

Șeful poliției din Salisbury, Thomas Fowler, a spus că noile camere de purtat sunt un instrument foarte folositor. Și el a încercat să implementeze un astfel de proiect în Salisbury dar nu a primit susținerea necesară pentru a aplica pentru o bursă care să ajute la dezvoltarea programului, scrie securityinfowatch.com.

William Scholtz, șeful poliției din Amesbury, spune că nu ar fi surprins dacă camerele de purtat ar deveni obligatorii pentru toate departamentele de poliție din Massachusetts, dar asta ar însemna că achiziționarea de camere video și echipament de stocare să ducă la o micșorare de buget în altă parte.

Scholtz a spus că principalele cheltuieli legate de echiparea polițiștilor cu camere de purtat nu sunt legate de camerele în sine ci de informații, stocarea tuturor imaginilor în siguranță și probabil angajarea cuiva care să supravegheze întregul program.

Fowler spune că stocarea informațiilor nu este la fel de costisitoare pe cât s-ar credea, dar ar putea deveni astfel când este vorba de cererile de informare primite de la cetățeni. Imaginile video trebuie să fie editate pentru a proteja identitatea persoanelor care nu au legătură cu incidentul înregistrat. Astfel ar putea fi nevoie de software de editare costisitor.

Share With: