404 Not Found


nginx
Bosch își extinde poziția de companie de top în domeniul IoT - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieBosch își extinde poziția de companie de top în domeniul IoT

Bosch își extinde poziția de companie de top în domeniul IoT

La CES 2019 din Las Vegas, Bosch a venit cu o gamă largă de dispozitive conectate care folosesc inteligența artificială și chiar și cu un autovehicul care se conduce singur.

Internetul lucrurilor (IoT) schimbă tot mai mult lumea în care trăim. La CES 2019 desfășurat în Las Vegas, Bosch arată deja de ce este în stare. De la autovehiculul concept de tip shuttle, ce face posibil un nou tip de mobilitate, la frigiderele conectate ce oferă recomandări cu privire la depozitarea alimentelor și până la mașina inteligentă de tuns iarba, care învață prin practică – gama de soluții pe care Bosch le prezintă la cea mai mare expoziție de electronice din lume este foarte variată, conform zonait.ro.

„Bosch a recunoscut din timp imensele oportunități oferite de internetul lucrurilor. Sunt aproape zece ani de când modelăm în mod activ lumea conectată”, afirmă Dr. Markus Heyn, membru în consiliul de administrație Bosch. „Astăzi, suntem o companie de top în domeniul IoT. Pas cu pas, ne-am extins expertiza în materie de software și IT.” Cu ajutorul propriului cloud IoT, compania a derulat deja peste 270 de proiecte în domenii precum mobilitate, locuințe inteligente, orașe inteligente și agricultură. Numărul de senzori și dispozitive conectate prin Bosch IoT Suite a crescut cu aproape 40 de procente față de anul trecut, ajungând acum la 8,5 milioane.

Unul dintre elementele esențiale pentru creșterea continuă și noi oportunități de afaceri în domeniul Internetului lucrurilor este inteligența artificială (IA). Și în acest domeniu Bosch joacă un rol decisiv în materie de inovație. „Vom putea utiliza la maxim potențialul IoT dacă îl combinăm cu IA și dacă ducem mai departe, în paralel, activitățile în domeniul IoT și IA,” declară Heyn. În opinia sa, relația dintre cele două domenii este complementară: „IoT are nevoie de inteligență. Utilizarea obiectelor conectate pentru colectarea datelor poate fi un impuls decisiv pentru dezvoltarea IA. Doar cu ajutorul IA obiectele conectate devin inteligente și învață să tragă propriile concluzii. Mai presus de orice, dorim să aducem îmbunătățiri concrete în viața reală, cotidiană a oamenilor – lucruri precum mai mult timp, mai multă siguranță, mai multă eficiență și mai mult confort.” Aici, Heyn menționează exemplul referitor la detectarea incendiilor pe bază de imagini video: prin utilizarea unei analize inteligente a imaginilor, camerele de securitate pot identifica incendiile în câteva secunde, chiar înainte ca senzorii sistemului să detecteze căldura și fumul. Astfel, incendiile pot fi detectate mult mai devreme decât cu ajutorul sistemelor convenționale de avertizare în caz de incendiu sau fum. În acest mod sunt câștigate minute prețioase în care pot fi salvate vieți.

Security and Safety Things (SAST), o subsidiară a Bosch, a anunțat încă dinaintea începerii evenimentului că va prezenta, în cadrul CES 2019, cazuri inovative de utilizare a camerelor de securitate, scrie securitysales.com.

Acestea sunt primele care au fost create pe baza ecosistemului IoT deschis al SAST pentru industria de securitate, conform anunțului. Aceste cazuri de utilizare arată potențialul pe care îl are ecosistemul pentru restaurante, aeroporturi și evenimente.

Conform companiei, în cazul localurilor publice care servesc mâncare, mai multe aplicații și soluții ar putea fi folosite simultan pe aceeași cameră, ceea ce permite sistemului să numere vizitatorii și să personalizeze soluțiile pentru clienți în același timp.

Printre aplicațiile pentru aeroporturi, cei care le administrează pot seta rețele diferite de dispozitive cu diferite camere. Spre exemplu, camerele de înaltă rezoluție amplasate la intrare pot fi conectate la dispozitive simple din lanțul de transport care să permită echipelor de securitate să detecteze și să urmărească obiectele lăsate în urmă, să le găsească proprietarul și să genereze alerte de securitate.

Organizatorii de evenimente și spectacole pot instala și îmbunătăți continuu cele mai inovative soluții pe camerele lor prin intermediul unui simplu proces de tipul plug-and-play, asigurându-i că au cei mai noi algoritmi pentru un control predictiv al fluxului de vizitatori.

SAST a anunțat că va prezenta aceste cazuri de utilizare cu ajutorul animațiilor din realitatea augmentată.

Ecosistemul deschis IoT al SAST este alcătuit dintr-un sistem de operare deschis care este o bază comună pentru toate componentele, un portal pentru dezvoltatori care conține instrumente pentru dezvoltare și testare, o secțiune pentru ajutorul și inspirarea comunității, un magazin de aplicații gata să fie folosite în combinații flexibile și un portal care oferă integratorilor cunoștințe despre soluții inovative.

Share With: