HomeStiriBusiness & TehnologieBeneficiile serviciilor de supraveghere video și diferența dintre analog și IP

Beneficiile serviciilor de supraveghere video și diferența dintre analog și IP

Clienții care optează pentru servicii de supraveghere video apreciază anumite beneficii pe care aceste servicii le oferă ca reducerea costurilor și o posibilitate de extindere mai mare, monitorizare și acces la imaginile video de oriunde.

Un nou raport realizat de HTF MI și intitulat „Video Surveillance as a Service (VSaaS) Market Insights 2019, Global and Chinese Analysis and Forecast to 2024” relevă că piața de servicii de supraveghere ar putea deveni una dintre cele mai importanțe piețe la nivel mondial deoarece continuă să aibă un rol remarcabil în stabilirea unor influențe pozitive asupra economiei universale. Se așteaptă ca piața serviciilor de supraveghere video să aibă parte de o creștere fenomenală până în 2025. cercetarea a fost realizată cu ajutorul unor surse statistice primare și secundare care cuprind detalii calitative și cantitative. Printre principalele companii de pe această piață se numără ADT Security Services, Alarm.Com, Axis Communications AB, Bosch Security Systems, Brivo, Camcloud Inc., Company Profile, Main Business Information, SWOT Analysis, Sales, Revenue, Price and Gross Margin, Market Share, Hosted Video, Cloud Managed Video și Hybrid Video, scrie newstechmarkets.com.

O altă cercetare, realizată de Market Research Future prevede că piața de supraveghere video ca serviciu va crește cu rată medie de creștere anuală de 19% în perioada 2016-2022, iar despre piața din Statele Unite se spune că va ajunge la 2,7 miliarde de dolari în această perioadă, conform xaasjournal.com.

Asta pentru că piața de servicii de supraveghere video oferă o serie de beneficii care alimentează interesul cumpărătorilor și duc la creșterea pieței.

Iată câteva motive pentru care cineva ar alege servicii de supraveghere video:

1. Mai puține componente hardware – asta se explică prin faptul că multe servicii de supraveghere vin cu stocarea în cloud, ceea ce elimină nevoia existenței unui server dedicat stocării imaginilor video.

2. Costurile sunt reduse. Serviciile oferite sunt pe bază de abonament lunar, dar care include toate serviciile și suportul necesare.

3. Furnizorii administrează tot ce ține de software, inclusiv actualizările de securitate.

4. Sistemul poate fi extins cu ușurință, fără a fi nevoie de înlocuirea unor componente deja existente.

5. Oferă mai multe opțiuni pentru camerele de supraveghere, permițând înlocuirea unor camere vechi cu altele mai performante și extinderea sistemului de stocare pentru a le acomoda.

6. Acces de oriunde și oricând.

7. Alerte și intervenții în timp real.

8. Securitate suplimentară în cloud.

9. Noi funcții și capacități pentru administrarea și căutarea rapidă a imaginilor și posibilitatea de a integra noi aplicații care ar putea depăși domeniul securității fizice.

Piața de servicii de supraveghere video nu include doar sisteme IP ci și analog.

Sistemele de supraveghere video digitale ar fi mult mai performante decât cele analog în ceea ce privește calitatea imaginilor. Iar asta face ca acestea să fie mai eficiente în prevenirea furturilor, pierderilor și a vandalismelor, conform marconet.com.

Față de sistemele analog, sistemele de supraveghere digitale sunt optimizate să funcționeze împreună cu diferitele software de management video din momentul în care sunt instalate. Asta permite o căutare rapidă a imaginilor pe baza mai multor aspecte și opțiunea de a accesa imaginile de la orice cameră oriunde.

Beneficiile camerelor de supraveghere analog sunt legate de costul redus al camerelor, numărul mare de instalatori și furnizori, simplitatea sistemului și de faptul că au apărut și camere analog HD de înaltă definiție, conform securitymagazine.com.

Dar un sistem analog are și dezavantaje. Numărul de cadre ale unei camere analog este mai redus ca în cazul camerelor IP, ceea ce nu le face ideale pentru aplicații în care camera înregistrează multă mișcare sau care trebuie să redea multe detalii. Ar putea fi nevoie de mai multe camere analog pentru o suprafață acoperită de mai puține camere IP. Este nevoie de mai multe cabluri pentru conectarea la energie și la DVR, în timp ce camerele IP folosesc doar un cablu. Criptarea nu este inclusă, iar imaginile ar putea fi accesate de persoane din exterior.

Astfel, beneficiile pieței de supraveghere video ca serviciu par să fie mai mult legate de beneficiile oferite de camerele de supraveghere IP decât de sistemele analog.

Share With: