Apple lansează un card de credit despre care spune că oferă securitate și confidențialitate
Apple își lansează primul card și cont de credit. Informațiile despre cont vor fi stocate în siguranță pe iPhone.
La sfârșitul lunii martie, Apple a anunțat lansarea primului său serviciu financiar care oferă un card de credit fără număr pe care CEO-ul Tim Cook îl numește ca fiind cea mai semnificativă schimbare a plăților cu cardul din ultimii 50 de ani, scrie dezeen.com.
Apple Card a fost creat să funcționeze împreună cu iPhone și se spune că adaugă confidențialitate, securitate și transparență experienței de a folosi un card de credit.
Pentru început, cardul în sine este opțional. Cardul din titaniu este gravat cu un laser și nu are numere pe el – nici numărul de card, nici data de expirare și nici codul de securitate CVV – deoarece aceste informați sunt stocate în siguranță pe iPhone. Dacă utilizatorii au nevoie de numărul cardului, acesta poate fi accesat din aplicația Wallet folosind Face ID or Touch ID. Cu toate acestea, compania își imaginează că majoritatea plăților vor fi efectuate direct cu iPhone-ul prin intermediul Apple Pay.
Apple promite să nu urmărească informațiile legate de plăți. Acestea vor fi doar în posesia partenerului Goldman Sachs, care a promis să nu vândă sau să împărtășească informațiile cu alte companii, în scopuri publicitare.
Apple susține că informațiile de pe iPhone nu ajung la Apple și că fiecare tranzacție va fi autorizată cu ajutorul Face ID sau Touch ID și un cod de securitate unic și dinamic care poate fi folosit doar o singură dată.
Cardul a fost realizat cu ajutorul Goldman Sachs și Mastercard. Consumatorii, jurnaliștii și brokerii au fost intrigați pentru diferite motive. Odată cu lansarea Passbook de către Apple, era clar că se îndreptă către această direcție, lansarea unui card, conform techcrunch.com.
Apple a lansat doar prima versiune a cardului de credit. Se pare că Apple va veni pe viitor cu noi funcții și beneficii pentru acesta. Cardul poate fi folosit pentru orice fel de tranzacții oriunde se pot face tranzacții cu carduri Mastercard. Aplicația permite monitorizarea tranzacțiilor și face ușoară informarea utilizatorului cu privire la dobândă, cheltuieli și reduceri. Folosirea cardului oferă o reducere de 1%, folosirea cardului virtual oferă o reducere de 2%, iar achizițiile Apple Pay au o reducere de 3%.
De asemenea, activarea cardului este asemănătoare cu procesul de conectare a căștilor AirPods la iPhone. Presupune atingerea cardului cu telefonul și apăsarea butonului de activarea din mesajul pop-up apărut ulterior pe telefon.
Apple vrea, de asemenea, să ajute clienții să aibă o viață financiară mai sănătoasă cu ajutorul unei interfețe intuitive, lipsa comisioanelor și cu ajutorul unei structuri de plată unice noi, scrie engadget.com.
Cardul de credit de la Apple are avantajele și dezavantajele sale. Se obține rapid, nu are penalități dar reducerile aplicate s-ar putea să nu ii tenteze pe mulți. Dacă cardul este pierdut, ar putea fi folosit de oricine. Trebuie blocat imediat ce se constată dispariția sa și dacă doar a fost rătăcit, acesta poate fi deblocat când este găsit. Blocarea sa este mult mai rapidă ca în cazul unei bănci. Dar dacă iPhone-ul este pierdut, vestea bună este că nu vor putea fi efectuate plăți fără recunoașterea amprentei sau a feței. Dacă se schimbă telefonul, contul este transferat automat când utilizatorul se loghează în cont.
Chiar dacă aplicația arată unde își cheltuiește cel mai mulți bani utilizatorul, asta nu înseamnă că acesta își va schimba obiceiurile. Schimbarea obiceiurilor depinde foarte mult de utilizator, dar cei care vor să vadă unde își cheltuiesc cei mai mulți bani, vor aprecia asta.