HomeStiriBusiness & TehnologieAnaliza video inteligentă care poate fi folosită și pe imaginile filmate cu camere mobile
naliza video inteligentă care poate fi folosită și pe imaginile filmate cu camere mobile

Analiza video inteligentă care poate fi folosită și pe imaginile filmate cu camere mobile

naliza video inteligentă care poate fi folosită și pe imaginile filmate cu camere mobileSoluția FulcrumAI de analiză video inteligentă de la Vintra poate fi folosită și pentru a analiza imaginile filmate cu ajutorul camerelor mobile.

Vintra, un stratup care folosește inteligența artificială pentru a augmenta sistemele de supraveghere video, a lansat în luna martie FulcrumAI, o soluție de analiză video construită pe baza inteligenței artificiale despre care se spune că continuă să evolueze și să se îmbunătățească pe măsură ce analizează imagini video din orice sursă, menționează securitysales.com.

Vintra spunea că FulcrumAI poate fi folosit ca instrument de monitorizare video și generare de alerte a imaginilor live, precum și ca instrument de analiză a imaginilor video înregistrate. Soluția de analiză video poate fi implementată în cloud, unde sunt stocate imaginile video sau local împreună cu resursele care monitorizează imaginile transmise în direct în centrul de comandă și control.

Compania se află într-o misiune de a crea comunități, companii și medii mai sigure. Vintra folosește inteligența artificială pentru a augmenta sistemele de supraveghere instalate pentru a proteja spațiile în care oamenii lucrează, învață și călătoresc, scrie securityinformed.com.

Vintra lucrează cu companii private, instituții de învățământ superior și poliție pentru a transforma informațiile vizuale de la orice cameră – inclusiv surse mobile prcum drone și camere de bord – în informații de încredere, în funcție de situație, de la care se poate acționa cu ajutorul algoritmilor deep learning. De asemenea, compania a strâns investiții de 4,8 milioane de dolari de la companii precum Bonfire Ventures, Vertex Ventures și London Venture Partners.

Compania a fost fondată în 2016 de Dr. Ariel Amato și Dr. Angel Sappa. Pe măsură ce supravegherea video și camerele de securitate se extind, cantitatea de informații colectată anual necesită miliarde de ore de interpretare manuală dacă ar fi să fie realizată de operatori umani. Astfel, platforma creată de Vintra poate organiza, analiza și monitoriza această cantitate covârșitoare de informații cu ajutorul unui sistem deep learning creat special în acest scop.

Față de soluțiile de analiză video inteligentă de acum zece ani care promiteau mai mult decât puteau face în ceea ce privește mai multe aspecte, se crede că inteligența artificială va schimba într-adevăr felul în care utilizatorii finali susțin supravegherea video în continuare, conform securityinfowatch.com.

Nu se așteaptă ca soluțiile acestea doar să îmbunătățească operațiunile de securitate ci se anticipează că vor ajuta organizațiile să folosească informațiile video în feluri în care nu s-a crezut posibil până acum. Iar cu numărul în continuă creștere de camere video IP instalate în întreaga lume în fiecare an, capacitatea oamenilor de a aduna informații importante de la aceste camere este imposibilă fără ajutorul tehnologiei.

Brent Boekestein, CEO al Vintra, spune că producătorii de software de analiză video pe bază de inteligența artificială nu au luat în considerare impactul pe care îl vor avea imaginile video filmate cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Pentru început, FulcrumAI a fost prezentat pentru prima dată la ISC West 2019 și a primit premiul pentru cel mai bun nou produs din domeniul analizei video. FulcrumAI se remarcă prin faptul că poate analiza orice fel de imagini video, provenite de la camere fixe și de la camere mobile și de la orice producător.

Un alt aspect care diferențiază Vintra de alte companii de pe piață, conform lui Boekestein, este faptul că folosește propria tehnologie Deep Learning, față de alte companii care folosesc și integrează algoritmi creați de academicieni.

Share With: