HomeStiriBusiness & TehnologieAcademia Forțelor Aeriene din SUA instalează mii de camere TVCI pentru siguranța cadeților
folosirea-de-camere-de-supraveghere-de-la-locul-de-munca-trebuie-sa-respecte-regulile-gdpr

Academia Forțelor Aeriene din SUA instalează mii de camere TVCI pentru siguranța cadeților

Academia Forțelor Aeriene din Statele Unite a instalat mii de camere de supraveghere de tipul televiziune cu circuit închis în ultimul an pentru a asigura siguranța cadeților.

Informațiile legate de instalarea camerelor au fost furnizat de Locotentul Gen. Jay Silveria, superintendentul academiei, în cadrul unei audieri a unui subcomitet al Casei Comitetului de Fonduri (House Appropriations Committee), care a avut loc pe 13 februarie și era legat de academiile militare. Fiecare superintendent al fiecărei academii a trebuit să depună mărturie ca urmare a unui raport anual al Pentagonului referitor la abuzurile sexuale și actele de hărțuire din academiile militare, conform stripes.com.

Raportul este rezultatul unei cercetări științifice anonime din care reiese că 747 de studenți spun că au avut parte de contact sexual nedorit în ultimul an, reprezentând o creștere cu 50% de la 507 studenți în 2016.
În timpul audierii s-a discutat despre modul în care cadeții, femei și bărbați, locuiesc în dormitoarele academiilor și ce se poate face legat de comportamentul lor când superiorii lor nu se află acolo.

Așa că au fost instalate mii de camere de supraveghere de tipul televiziune cu circuit închis pentru siguranța și securitatea cadeților în zona dormitoarelor, conform lui Jay Silveria, citat de securityinfowatch.com.

Camerele au fost adăugate la un sistem de camere deja existent. Instalarea lor a fost aprobată în 2017 și au început să fie instalate în mai 2018. Numărul exact de camere instalate nu a fost specificat. Acestea au fost instalate în zone comune din dormitoare precum holuri, intrări și ieșiri, zone de studiu și relaxare, scări și acoperișuri. Camerele nu au fost instalate în dormitoare, birouri, vestiare și băi. Noile camere au costat 5 milioane de dolari. Există planuri pentru instalarea mai multor camere, dar costurile acestora nu sunt încă disponibile.

Măsurile de securitate luate de reprezentanții academiei au rolul de a îmbunătății siguranța mediului în care locuiesc cadeții.

Share With: