HomeStiriBusiness & TehnologieA fost creat un inel biometric pentru control acces cu funcții multiple
a-fost-creat-un-inel-biometric-pentru-control-acces-cu-functii-multiple

A fost creat un inel biometric pentru control acces cu funcții multiple

a-fost-creat-un-inel-biometric-pentru-control-acces-cu-functii-multipleO companie a creat un inel biometric care folosește conectivitatea NFC și Bluetooth pentru plăți, pornirea mașinii, deschiderea ușilor și altele cu doar o mișcare a mâinii.

Inelul Token poate fi folosit ca cheie pentru acces digital, dar și fizic. Inelul este în esență un dispozitiv impermeabil care folosește comunicațiile NFC și Bluetooth pentru a permite utilizatorilor să se logheze pe computere, să deschidă uși și chiar să efectueze plăți, scrie inquirer.net.

Token poate fi, de asemenea, conectat la dispozitivele mobile cu Android și iOS pentru a împărtăși informația biometrică cu acestea.

Conform detaliilor tehnice, Token este un element sigur certificat cu EAL5+, ceea ce înseamnă că s-a muncit mult pentru dezvoltarea unui sistem sigur care să păstreze confidențiale datele personale.

Tokenize Inc. a creat inelul inteligent pentru a înlocui cardul de credit, chile de la casă și mașină, cardul de acces de la locul de muncă și chiar parola de la laptop, scrie newatlas.com.

Un astfel de inel nu ar valora nimic dacă nu ar funcționa cu o varietate de sisteme terțe și se pare că Tokenize a lucrat împreună cu diferite organizații pentru a asigura o compatibilitate mare. A creat parteneriate cu MasterCard și Visa pentru plățile cu carduri, cu Microsoft pentru activarea parolei pentru Windows și peste 50 companii de transport public din lumea întreagă pentru a asigura o călătorie mai rapidă.

Împreună cu Token Door Lock, inelul poate  funcționa ca chieie. În prezent nu funcționează decât cu încuietoarea Token, dar pe viitor această funcție se va extinde la încuietori produse de companii terțe.

Un dispozitiv care oferă acces la atât de multe aspecte importante din viața unei persoane în mod inveitabil are nevoie de o securitate puternică. Token are un senzor de amprentă pe o parte a sa. Amprenta trebuie scanată înainte de a fi pus pe deget. Sistemul se dezactivează când inelul este scos de pe deget și se reactivează doar când amprenta corectă este scanată din nou. Așadar, un hoț nu poate doar să fure inelul pentru a accesa casa, mașina și banii – decât dacă face ceva mai mult decât să fure inelul.

Tokenize a lucrat și cu HID Global, unul dintre producătorii de top de carduri de acces, pentru a face ca inelul să fie compatibil cu multe cititoare de control acces care sunt instalate de companii. Inițializarea necesită un pic de muncă din partea utilizatorului pentru a-l folosi îna cest caz, darpoate ajuta dacă își uită constant cardul de acces.

 

 

 

Share With: