200 de camere video, montate în Capitală pentru a descuraja aruncatul gunoaielor
200 de camere video vor fi montate în Capitală pentru a surprinde persoanele care aruncă gunoaie în sectorul 1.
Poliţiştii locali din sectorul 1 al Capitalei au început montarea de camere video, în zonele vulnerabile, pentru a descuraja depozitarea nelegală a deşeurilor, informează Primăria sectorului 1, printr-un comunicat transmis miercuri Agerpres, menţionând că, până la sfârşitul anului, vor fi montate aproximativ 200 de camere de supraveghere, menționează digi24.ro.
„Primăria sectorului 1, prin Poliţia Locală, a demarat o amplă acţiune pentru combaterea depozitării ilegale a deşeurilor pe domeniul public al acestei zone administrative. În urma sesizărilor frecvente referitoare la încălcarea normelor de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti, în anumite locaţii de pe raza sectorului 1, poliţiştii locali au început montarea de camere video în zonele vulnerabile, cu scopul descurajării depozitării nelegale a deşeurilor şi sancţionării celor care practică asemenea activităţi ilegale. Până la sfârşitul anului, vor fi montate aproximativ 200 de camere de supraveghere, însă numărul exact al acestora va fi stabilit după aprobarea proiectului de buget aferent“, se precizează în comunicat.
Conform sursei citate, camerele vor fi montate în zonele predispuse depozitării ilegale a deşeurilor: Străuleşti, Griviţa, Băneasa, Bucureştii Noi, şos. Bucureşti – Ploieşti, şos. Odăi etc. Lista se va completa în funcţie de sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la depozitarea nelegală a deşeurilor. Pentru fiecare zonă sesizată se vor efectua studii tehnice în vederea găsirii soluţiilor pentru punerea în funcţiune a camerelor de supraveghere, menționează administratie.ro.
Prima cameră video amplasată în acest scop este deja funcţională la intersecţia dintre str. Constantin Godeanu şi str. Acetilenei, unde au fost surprinşi cetăţeni care descărcau deşeuri din autovehicule proprietate personală, precizează comunicatul. Poliţiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale, iar angajaţii Serviciului Monitorizare, Documentare şi Analiza Informaţiei lucrează la un sistem de alertare, care să permită echipajelor din teren o intervenţie promptă.
Nerespectarea prevederilor normelor impuse de HCGMB nr. 120/2010 de către persoanele fizice şi juridice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 200 şi 5.000 de lei.