Una dintre cele mai mari platforme de schimb de criptomonede, spartă de hackeri
Criptomonede Bitcoin în valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari au fost furate de la Binance, una dintre cele mai mari platforme de schimb de criptomonede.
Binance este una dintre cele mai mari platforme de schimb de criptomonede din lume. Marți, compania a anunțat o breșă de securitate la scară largă din care a rezultat furtul a 7.000 de Bitcoin – echivalentul a aproximativ 40 de milioane de dolari – dar și codurile de autentificare în doi pași ale unor utilizatori și token-uri API, scrie wired.com.
Cele 7.000 de monede bitcoin au fost retrase de către hackeri, folosind o varietate de tehnici, „inclusiv phishing, viruşi şi alte tipuri de atacuri”, anunţă o postare a directorului executiv Zhao Changpeng, pe site-ul Binance. Acesta a menţionat, de asemenea, că fondurile utilizatorilor nu vor fi afectate, deoarece compania va apela la fondul securizat de active, pentru a acoperi pierderile acestora, relatează Mediafax.
Anunțul făcut de directorul Binance preciza faptul că toate depozitele şi retragerile din cadrul platformei vor rămâne suspendate, în timp ce compania va efectua o analiză aprofundată a securității, care se estimează că va dura o săptămână.
Furtul de criptomonede nu este ceva nou. Conform unui raport recen al companiei de informații blockchain, Ciphertrace, hackerii au furat peste 356 de milioane de dolari de pe site-urile de schimb și infrastructura de minare în primele trei luni ale lui 2019. Însă o breșă ca cea care a afectat Binance este neobișnuită din punct de vedere a mărimii companiei și a faptului că hackerii au plecat și cu alte informații, mai precizează wired.com.
Astfel de furturi pun sub semnul întrebării securitatea criptomonedelor. Tehnologia ar trebui să fie hiper-sigură, dar în anumite cazuri se dovedește a nu fi și astfel de incidente ar trebui să dea un semnal de alarmă investitorilor, conform vox.com.
„Este ca și cum ai jefuit o bancă, cu excepția faptului că poți să o faci de la o mie de kilometri distanță, din confortul casei tale, iar banii pe care îi primești sunt practic imposibil de detectat și poți să îi ascunzi spălându-i prin mai multe portofele într-o chestiune de minute”, spune Robert Long, un avocat în cadrul firmei de avocatură GreenbergTraurig.