Agenții de pază au ajutat la identificare a doi hoți
Polițiștii Capitalei au identificat doi hoți cu ajutorul agenților de pază ai unui complex comercial și au efectuat percheziții la locuințele acestora.
Joi, 11 aprilie 2019, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, la domiciliile a doi bărbaţi, în vârstă de 30, respectiv 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat, se arată într-un buletin de presă al Direcției Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
La data de 10 aprilie 2019, în jurul orei 15.00, poliţişti din cadrul Secţiei 7 au fost sesizaţi de către agenţii de pază ai unui complex comercial din sectorul 2 cu privire la faptul că doi bărbaţi, care se deplasau cu o autoutilitară, le-ar fi atras atenţia, prin comportamentul afişat.
Astfel, poliţiştii i-au identificat pe cei doi şi, întrucât exista suspiciunea rezonabilă că ar fi avut preocupări de natură infracţională, i-au condus la sediul secţiei, pentru audieri.
În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că bărbaţii ar fi sustras, în perioada 8 ianuarie – 8 februarie 2019, mai multe articole vestimentare şi de încălţăminte din trei autoturisme parcate în spaţiile special amenajate din zona unui complex comercial din sectorul 2, prin forţarea sistemului de închidere, prejudiciul total creat prin săvârşirea faptelor fiind estimat la peste 136.000 de lei.
Totodată, la data de 11 aprilie 2019 au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie la adresele de domiciliu ale bărbaţilor, fiind identificate mai multe bunuri provenite din comiterea faptelor menţionate.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de furt calificat, faţă de cei în cauză fiind dispusă măsura arestului preventiv.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.