Pe 2 iulie, YouTube și-a actualizat lista cu ceea ce consideră „conținut dăunător sau periculos”. Un noul element în listă este „hacking instrucțional și phishing”, iar Google ar fi retras deja din conținutul existent și emite avertizări. Când YouTube emite un avertisment, anunță utilizatorul prin e-mail cu privire la ce conținut a fost eliminat, ce regulă a încălcat, cum afectează asta canalul și ce se poate face mai departe, conform 9to5google.com.
YouTube adăugase mai multe exemple de conținut care este dăunător sau periculos, printre care provocările extrem de periculoase, evenimentele violente și tulburările de alimentație. Ultimul din listă este „hacking instrucțional și phishing” care este identificat ca „arătând utilizatorilor cum să evite sistemele informatice sigure sau să fure acreditările utilizatorilor și datele personale.”
Problema este că sunt deja afectate canalele educaționale și conținutul postat de cercetătorii care exemplifică probleme de securitate descoperite în cadrul diverselor servere și servicii, scrie profit.ro.
Mai multe canale de acest gen s-au trezit deja cu avertismente și dezactivarea unor facilități, inclusiv a upload-ului, după aplicarea automată a măsurilor care acoperă noua categorie de conținut ce nu mai este permis pe site. YouTube a revenit apoi și reparat manual, cu ajutorul editorilor umani, penalizările acordate incorect. Asta nu înseamnă însă că acestea nu se vor repeta și nu vor fi afectați și alți creatori de pe această nișă.
Kody Kinzie este co-fondator al Hacker Interchange, care se descrie drept o organizație dedicată pregătirii începătorilor î domeniul informaticii și al securității. Hacker Interchange are o serie de clipuri numite Cyber Weapons Lab, dar pe 2 iulie, Kinzie a anunțat că nu au putut încărca un nou video deoarece au primit o avertizare legată de conținut, scrie theverge.com.
Kinzie și alte persoane au menționat pe Twitter că chiar dacă eliminarea conținutului legat de hacking și phishing ar putea opri unele comportamente ilegale este o veste groaznică pentru oricine care studiază securitatea informatică – precum și pentru oamenii care sunt interesați în contracararea trucurilor de hacking și phishing. Tehnicile de hacking sunt de multe ori folosite ilegal, dar nu sunt neapărat ilegale. Sunt folosite de mulți cercetători și multe persoane care testează sistemele informatice. YouTube are o interdicție asemănătoare pentru tehnicile de furt, dar asta este o ocupație mai puțin populară (și costisitoare) decât informatica.
Regulile YouTube permite exemplificarea de acțiuni periculoase dacă scopul principal este educațional, documentar, științific sau artistic (ESDA). Asta face ca clipurile postate de Hacker Interchange să poată fi postate deoarece se axează pe testarea securității, nu comiterea de infracțiuni. Dar regula este puțin ambiguă deoarece interzice literal educarea oamenilor cu privire la acest subiect. YouTube nu a oferit sfaturi legate de modul în care cercetătorii și educatorii pot produce aceste clipuri fără să le fie teamă de primirea unui avertisment în afară de standardul ESDA.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…